28 / 04 / 2024

İzmir Hurşidiye Mahallesi

İzmir Hurşidiye Mahallesi

İzmir’in en eski yerleşimlerinden Basmane’de yer alan Hurşidiye Mahallesi, kent tarihine ışık tutan yapılarıyla dikkat çekiyor.

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.

İzmir'de 2 arsa satılacak! Fiyatları resmen dudak uçuklatıyor!

İzmir İli Buca Belediye Başkanlığı, İzmir Buca Zafer Mahallesi'nde iki arsayı satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Belediyeden İzmir Karaburun'da imarlı arsa fırsatı!

İzmir İli Karaburun Belediye Başkanlığı, İzmir Karaburun İskele Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu ihale 11 Kasım 2022 tarihinde saat 15:00'te gerçekleştirilecek.

Belediyeden İzmir'in o ilçesinde satılık arsa fırsatı! Hemen bu son dakika ilanına bakın!

İzmir İli Bergama Belediye Başkanlığı, İzmir Bergama Zafer Mahallesi'nde yer alan arsayı 56 milyon 100 bin 996 TL bedelle satışa çıkardı. 

İzmir Örnekköy Mahallesi 5. Etap ihalesi 1 Eylül'de! Bedeli dudak uçuklattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 5. Etap'ın ihale tarihini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Belediyeden satılık arsa! İzmir'de imarlı arsa fırsatını kaçırmayın! 

İzmir İli Tire Belediye Başkanlığı, İzmir Tire Turan Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 17 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir Çiğli'deki iki hazine arazisi 106.5 milyon TL'ye satıldı!

İzmir Balatçık Mahallesi'nde hazineye ait olan iki arazi 106 milyon 500 bin TL'ye Ataseven İnşaat Sanay ive Ticaret A.Ş.'ye satıldı. Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; Panaroma İzmir projesini yapan firma enerji ve RES yatırımlarıyla biliniyor.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

İzmir Urla'da 8.7 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Urla Satış Memurluğu, İzmir Urla Kalabak Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 8 milyon 736 bin 837 TL bedelle satışa çıkardı.

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

Cennet Mahallesi'nin meşhur evi satışa çıktı!

Bir döneme damgasını vuran Cennet Mahallesi dizisinde Yunus karakterinin yaşadığı ev satılığa çıkartıldı.

İzmir Kızılay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım! 

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm için inceleme yapan İduğ vatandaşların önerilerini dinledi

Cemal Bekle'den Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle, İzmir Ege Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında Roman halkına ayrımcılık uygulandığını belirterek çalışmalara tepki gösterdi.

İzmir Hurşidiye Mahallesi Haberi

İzmir Hurşidiye Mahallesi

Mahallede nüfus kayıtlarına göre 150 kişi ikamet ederken, gündüz saatlerinde ise bu rakam 15 bine kadar çıkıyor

İzmir'in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Basmane bölgesinde 17. Yüzyıl'dan kalma olan Hurşidiye Mahallesi'nin, adını 1875 yılında İzmir Valisi olarak görev yapan Hurşit Paşa'dan aldığı tahmin ediliyor. Mahalleye bu ad İzmir Belediye Meclisi'nin 11 Şubat 1937 tarihli toplantısında alınan kararla verildi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Türklerle Musevilerin bir arada yaşadığı mahalle, şimdilerde tamamen SİT kapsamında yer alıyor. 150 kişilik resmi kayıtlı nüfusa sahip mahallede insan sayısı, gündüz saatlerinde ise 15 bine kadar çıkıyor. Mahallede Konyalı, Mardinli ve Kütahyalılar çoğunlukta.


Muhtar, köşkü kurtardı 


Hurşidiye Mahallesi'nde 3 dönemdir muhtarlık görevini yürüten Enis İpek, 7 yaşında Urfa Siverek'ten gelerek Basmane'ye yerleşmiş. Dedesi Ali İpek'in Oteller Sokağı'ndaki Değerli Palas'ı...