05 / 05 / 2024

izmir icra rakamları

izmir icra rakamları

Her beş kişiden üçünün, her üç haneden ikisinin haciz tehdidi altında olduğunu vurgulayan Aslan, "2003 yılında icra dairelerindeki dosya sayısı 9.5 milyon iken 2013'te bu rakam 21.5 milyon olmuş durumda. Gidişat korkutucu" dedi.

İzmir Gaziemir'de kirasını ödeyemeyen esnafa icra takibi!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçede faaliyet gösteren iki esnaf için birikmiş kira borçları sebebiyle icra takibi başlattı.

İzmir'in ilçe ilçe konut stoku rakamları!

Seri ilan sitelerinin verileri ve inşaatı devam eden veya tamamlanmış satışa sunulan konut rakamları değerlendirildiğinde İzmir'in konut stokunun 85 bine yükseldiği ortaya çıktı. İşte İzmir'in ilçe ilçe konut stoku rakamları...

İcra davalarında avukatlık ücreti 2016!

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı oluyor. Peki, icra davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

İzmir Körfez Geçişi ulaşımı rahatlatacak!

Mimar, Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bugünkü yazısında Balçova, Üçkuyular-Karşıyaka, Mavişehir arası 5 km lik Izmir ‘Oto-Ray Körfez Geçişi’ Projesi'ni anlattı. İşte o yazı..

İzmir'de kamu binası yapacak yer kalmadı!

Özelleştirme İdaresi'nin İzmir'de yaptığı satışları bu sütunlarda ayrıntılı rakamları da vererek defalarca aktardım. Hazine arazileri bir bir satıldığı için kamu binalarını yapacak yer kalmadı.

TPI Türkiye'deki ikinci yatırımını İzmir'e yapıyor!

HUMMER adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da izmir'de yapacağını açıkladı. TPI Composite'in CEO'su Steve Lockard, uluslararası genişleme planını Türkiye'deki yeni yatırımla sürdüreceklerini söyledi.

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kiracıya icra takibi dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. İşte kiracıya icra takibi dilekçesi örneği..

İcra ve iflas harçları 2015!

İcra ve İflas harçları, her sene yeniden belirleniyor. 2015 yılında uygulanan Yargı Harçları listesine göre, icraya başvurma harcı 27,70 TL olarak belirleniyor. İşte diğer icra ve iflas harçları 2015..

Sözlü kira sözleşmesi icra takibi!

Kiranın ödenmemesi, mal sahibine tahliye etme hakkını doğuruyor. Bu tahliye icra takibi ile de yapılabiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmelerinde durum değişir mi? Sözlü kira sözleşmesi icra takibi nasıl olur?

ATO borcunu ödemeyen 28 bin üyesine icra takibi başlattı!

Ankara Ticaret Odası (ATO), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın genelge ve yazıları uyarınca zaman aşımına uğrayacak olan ve aidatlarını ödemeyerek askıya alınan yaklaşık 28 bin üyesine icra takibi başlattı.

İzmir Hasköy'e Avrupa standartlarında arıtma tesisi!

İzmir -Küçük Menderes Havzası'nı kirlilikten kurtarmak için izmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. Tesiste yaklaşık 10 bin kişinin atık suyu arıtılacak. İşte projenin ayrıntıları...

22.Eres Konferansı'nda İzmir anlatıldı!

ERES 22. Uluslararası Konferansı'na IZKA İnşaat firması adına katılan Merve Kaya İzmir'le ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun konusunun, izmir'de merkez dönüşümü ve gayrimenkul geliştirme konusundaki fırsatlar' olduğu öğrenildi.

izmir icra rakamları Haberi

izmir icra rakamları


Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 4 buçuk milyonluk İzmir'de 1 milyon 120 kişinin icralık olduğunu söyledi. Bu rakama göre her beş kişiden üçünün, her üç haneden ikisinin haciz tehdidi altında olduğunu vurgulayan Aslan, "2003 yılında icra dairelerindeki dosya sayısı 9.5 milyon iken 2013'te bu rakam 21.5 milyon olmuş durumda. Gidişat korkutucu" dedi.


Türkiye genelinde bulunan toplam 920 icra dairesinden 28'inin İzmir'de bulunduğunu, dairelerde artık dosya konacak yer kalmadığını kaydeden Aslan, " Ülke genelinde 2 bin 700 memur görev yapıyor. İzmir’de ise yüze yakın icra memuru var. Her bir daireye 40 bin dosya düşüyor. 2003-2013 döneminde icra dosyalarındaki artış korkunç boyutta. 2003 yılında 9.5 milyon olan dosya sayısı 2013 itibariyle 21.5 milyona ulaşmış. Sadece İzmir'de 1 milyon 120 bin kişi icralık...