02 / 05 / 2024

İzmir İmar durumu

İzmir İmar durumu

İzmir’in Buca ilçesinde Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait olan arsanın yeniden özelleştirerek askıya çıkmasına onay verildi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle söz konusu imar planı için dava açacak.

İzmir'de yanan ormanlık alan imara açılmayacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, İzmir'de yanan ormanlık alanın imara açılmayacağını söyledi. Ormanİzmir adlı toplantıdaya katılanlar ile kentin geleceği ile ilgili yol haritası çıkarıldı. 

İzmir'de 4,2 milyon metrekare imar kararını Danıştay verecek!

Parsel bazında imar değişiklikleri her zaman kafalarda kuşkulara neden olur. İzmir'de 5 milyon metrekareye yakın alanda yapılan ayrıcalıklı imar uygulamalarıyla ilgili son kararı Danıştay verecek.

İzmir İmar Yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, 10 Mayıs 2002 tarihinde yürürlüğe girdi. İzmir İmar Yönetmeliği 'nde yerleşme alanları ve bu alanlardaki yapılaşmalar ile ilgili esaslara yer veriliyor...

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Binalarda kot nedir?

İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye kot deniyor. Peki binalarda kot nedir? Binalara kot nasıl verilir? İşte tüm merak edilenler...

İzmir depreminde yıkılan konutların mülkiyet durumu mecliste!

İzmir'de meydana gelen deprem sebebiyle yıkılan konutların mülkiyet durumu meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

İnegöl Belediyesi'nden 'İmar Durumu Sorgulama' hizmeti!

Dijital dönüşümde birçok adım atan İnegöl Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden İhale Sorgulama, Beyan Bilgileri Sorgulama, İmar Durumu Sorgulama, Bilgilendirilme İsteği, Meclis Gündem Sorgulama, Borç Ödeme gibi işlemler yapabiliyor.

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi!

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

İmar barışında hazine yerlerinin durumu!

İmar barışında hazine yerlerinin durumu nedir? Hazine arazilerindeki yapılar için imar barışına müracaat edilir mi?

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

Mar Yapı İzmir'deki yeni projesi için düğmeye bastı!

İstanbul’da oluşturduğu ‘G’ konseptini İzmirlilerle tanıştıracak olan Mar Yapı, 2018 yılında İzmir’e yakışır bir “G” projesine imza atıyor..

Jega alanı nedir?

İmar durumu belgelerinde ve imar planlarında rastlanabilen terimlerden olan JEGA alanı nedir? Jega alanının imar durumu nedir?

İmar durumu belgesi ücreti 2018!

Bir arsaya ait imar durumu belgesini almak için belediyeye ne kadar ücret ödemesi yapılır? İmar durumu belgesi ücreti 2018 ne kadar?

İmar durumu harcı 2018!

2018 yılında tahsil edilecek imar harçları İBB tarafından açıklandı. Peki, 2018'de imar durumu belgesi almak için ne kadar ödeme yapılacak? İmar durumu harcı 2018 ne kadar?

6 soruda imar durumu belgesi!

Bir arsanın imar durumu, üzerinde kaç katlı bir yapı yapılmasına izin verildiği, belediyeden alınacak imar durumu belgesinden görülebiliyor. Peki imar durumu belgesi nereden alınır?  İmar durumu belgesi ücreti 2017 ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

İzmir İmar durumu Haberi

İzmir İmar durumu

İzmir'in Buca ilçesine bağlı İnönü mahallesinde bulunan ve mülkiyeti Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait olan arazinin özelleştirilmesine  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onay verildi. Birgün'de yer alan habere göre; özelleştirme  18 Kasım 2020-17 Aralık 2020 tarihleri arasında 1 ay süreyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce askıya çıkarıldı.

1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğunu belirten TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, yeniden dava açacağını açıkladı. Daha önce de alanın özelleştirilmesine karşı açılan davalar soncunda Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı.

Oda tarafından söz konusu onaya yönelik yapılan açıklamada "Danıştay 6. Dairesi’nin 14 Ekim 2019 tarihinde verilen yürütmeyi durdurma kararına rağmen onaylanan imar planları...