16 / 05 / 2024

izmir iskele kazası raporu

izmir iskele kazası raporu

İNŞAAT Mühendisleri Odası Menemen Koyundere’de İzmir-Çanakkale otoyolu viyadük inşaatında iskelenin çöktüğü ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili hazırladığı raporda kalıp iskelesi kurulumunda cıvata eksikliği tespit etti.

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

İzmir Büyükşehir'den Urla'ya çevreye uyumlu iskele!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça ve Mordoğan’dan sonra Urla ve Güzelbahçe’ye de gemi seferleri başlatabilmek için çalışmalarını hızlandırdı. Doğal sit alanı olan Urla’ya çevreyle uyumlu yüzer bir iskele kuran Büyükşehir, Bakanlık izinlerinden sonra bu ilçeye sefer başlatacak.

İzmir'de viyadük inşaatında iskele çöktü!

Çanakkale Otoyolu Koyundere Mevkisi'ndeki yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sınasında çelik konstrüksiyon iskele yıkıldı. 4 işçi enkaz altında kaldı, çok sayıda yaralı var...

Şişli Torun Center asansör kazası duruşması gerçekleşti!

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 4'ü tutuklu 25 sanığın, ''taksirle ölüme sebebiyet vermek'' suçundan 22,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Scafom-rux İskele Kalıp Fuarı'na katılıyor!

İskele kaynaklı iş kazaları giderek artan sorun olup ana nedenlerinden birisi, iskele sistemlerine önem verilmemesi ve gerek inşaat gerekse de endüstriyel yapılarda olması gereken standartlarda iskele kullanılmaması olarak görülüyor.

Başiskele'de caddeler imar planına uygun düzenleniyor!

Mannesman Sokak'ta yol genişletme çalışmasını tamamlayan Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri perde duvar çalışmasını da tamamladıktan sonra baskı beton ve aydınlatma çalışmalarını tamamlamak üzere kollarını sıvadı.

Başiskele’ye rüzgar santralı geliyor!

Başiskele Belediye Meclisinin gerçekleşen şubat ayı toplantısında, ilçe sınırları içinde 16 adet rüzgar enerjisi santralı kurulması projesinin imar planları onaylandı.

Başiskele Spor Salonu'nun kaba inşaatı tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele’de yeni bir spor salonu yapıyor. Karşıyaka Mahallesi’nde inşa edilen spor salonu salon müsabakalarına imkan verecek. Salonda basketbol, voleybol ve hentbol maçları oynanabilecek.

Akdamar Adası'na yeni iskele yapıldı!

Akdamar Adası'na, 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapıldı.Tarihi Ermeni Kilisesi'ne ev sahipliği yapan Van Gölü'ndeki Akadamar Adası'na 279 bin lira harcanarak inşa edilen 60 metre uzunluğundaki iskelenin yapımı tamamlandı

Başiskele Yeniköy'de 12 milyon TL'ye satılık arsa!

Kocaeli Başiskele Belediyesi tarafından, Başiskele Yeniköy'de 20 bin metrekarelik kentsel çalışma alanı içerisinde kalan arsa 12 milyon TL bedelle 9 Şubat 2015 Pazartesi günü ihale ediliyor...

Marmaris Karacasöğüt iskele ihalesi ertelendi!

Kaçak olduğu iddiası ile eski iki muhtarın yargılandığı Marmaris' in Selimiye Mahallesi'ndeki yüzer iskele ile Karacasöğüt Mahallesi' ndeki iskelenin dünkü kiralama ihalesi son anda ertelendi.

Marmaris'te iskele yenilemesi 'SİT'e takıldı!

Muğla Marmaris'in Selimiye Mahallesi'ndeki yüzer iskele ile Karacasöğüt Mahallesi'ndeki iskelenin kiralama ihalesi, son anda ertelendi. İhalenin ertelenme gerekçesi ise açıklanmadı. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

İzmir su kesintisi 12 Ocak 2015!

İZSU Genel Müdürlüğü, izmir Mordoğan’da Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen Karaburun-Mordoğan arası yol çalışmaları nedeniyle köprü ayağı imalatı yapılacağından, bölgedeki şebeke hattının deplase edileceğini açıkladı

izmir iskele kazası raporu Haberi

izmir iskele kazası raporu

Raporda, teknik güvenlik gerekleri ile işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri açısından tasarım, kullanılan malzeme, uygulama ve denetim eksiklikleri ve yanlışları sonucu 4 işçinin yaşamını kaybettiği belirtilen iş kazasının, öngörülebilir ve önlenebilir olduğu açıklandı.


İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere mevkiindeki viyadük inşaatında, harç dökümü sırasında iskelenin çökmesiyle 4 işçinin yaşamını yitirdiği, geçen 4 Ağustos’taki kazayla ilgili rapor hazırlayan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi çarpıcı tespitlerde bulundu. Viyadük ayağındaki, çökme sonucu meydana gelen iş kazasının en önemli etkeninin sorunlu kalıp iskelesi olduğu sonucuna varılan raporda, "Viyadük ayağı kalıp iskelesinin üst ucundaki yatay yönde montajlı taşıyıcı çelik kirişler parçalar halinde bir araya getirilmiş. Uçlarındaki birleşim noktaları, çöken sağ konsol kirişi kısmındaki aşağıya sarkık asılı kalan bölümden anlaşıldığı üzere yetersiz oluşturulmuş. Paralel olarak iskele üst...