30 / 04 / 2024

İzmir Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan

İzmir Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, İzmir'de metro, Konak ve Sabuncubeli tünel inşaatlarının, etüt sorunu yüzünden pahalıya mal olduğunu iddia etti.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde... 

Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından, İzmir'in Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerinde zeminin çok zayıf alüvyon tabakadan meydana geldiğine dikkat çekildi ve deprem uyarısı yapıldı.

Jeoloji Mühendisleri okullardan sonra toplam 616 hastanenin çürük olduğunu açıkladı!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) okullardan sonra yüksek deprem riski altındaki hastane ve aile sağlığı merkezlerinden toplamda 616 hastanenin yıkıcı etkiye sahip olduğunu açıkladı.

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depreminde yıkılan binalara ilişkin açıklama!

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir depreminde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği, Yağcıoğlu, Yılmaz Erberk, Barış sitesi (B ve D Blok), Emrah Apartmanı, Rızabey Apartmanı, Karagül Apartmanı, Doğanlar Apartman ve Cumhuriyet Sitesi (A blok) binalarının yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

Çiğli'de hasarlı bina tespiti için protokol imzaları atıldı!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Çiğli Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odasıyla işbirliği protokolleri imzaladı.

Konutlar yapılırken zemin durumu sorgulanmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bora Sonuvar, Ege Denizi’nde art arda meydana gelen depremlerin sürebileceği uyarısında bulunup, denetim eksikliğine dikkat çekti. 

Evi fay hattına yakın olanlar dikkat!

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, İzmir depremi sonrasında bölgedeki aktif fay hatlarını işaret ederek alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. 

Uzmanlar o bölgeyi işaret etti!

İzmir'i vuran depremin ardından Marmara Bölgesi'nde bulunan aktif fay hatlarını işaret eden Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, korkutucu açıklamalarda bulundu.

İzmir Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan Haberi

İzmir Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan

İzmir'in Büyük Mühendislik Yapıları JeI oteknik Sempozyumu" İzmir Mimarlık JL.Merkezi'nde gerçekleşti. 


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan sempozyumun açılış konuşmasında İzmir Metrosu, Konak ve Sabuncubeli Tünelleri'nde yaşanan sorunlar ve yapılan ciddi keşif artışlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. 



2013'te tamamlanacaktı ama... 

Konak Tüneli'nin 2011'de başladığını belirten Murathan, "Bu projenin bitiş tarihi 2013 yılıydı. Henüz tamamlanmadı. 150 milyon keşif bedeli var. Harcama 250 milyon. Kesin olmamakla birlikte toplam 300 milyon TL'ye mal olacak'' dedi.


Milliyet...