29 / 04 / 2024

İzmir Karabağlarda son durum ne

İzmir Karabağlarda son durum ne

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olan ve 16 mahalleyi kapsayan Karabağlar'daki kentsel dönüşüm projesinde sorunlar bitmiyor. Proje kapsamındaki mahalle halkı, dönüşüme karşı çıkıyor.

İzmir Karabağlar'da imar planları için iptal davası açılacak!

İzmir Karabağlar’ın Cennetçeşme ve Limontepe bölgelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 101 hektarlık alan üzerinde yürütülen ve halk tarafından yargıya taşınan kentsel dönüşüm planlarıyla ilgili karar açıklandı.

İzmir Karabağlar'da imar planının iptali için dava açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, İzmir Karabağlar'da 540 hektarlık alanı riskli alan ilan edip bu alan üzerinde kentsel dönüşüm yapmayı planlamıştı. Hak sahipleri ise imar planlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde 2026’ya kadar 3 bin 500 bağımsız bölüm tamamlanacak! 

İzmir Karabağlar Uzundere'deki kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaları yerinde inceledi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Asgari ücret ve memur maaşı için kulis bilgisi geldi! Yeni zamlı maaşlarda son dakika! Rakamlar ortaya çıktı! 

Gazeteci Deniz Zeyrek, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili gelen kulis bilgisini  paylaştı ve asgari ücret ve emekli maaşları ortaya çıktı. İşte 2024 asgari ücret ve emekli maaşları.

Konut fiyatları Ekim ayında yüzde 7,54 yükseldi! Satışlarda son durum ne? 

Konut fiyatlarında yaşanan artış devam ediyor. Peki konut fiyatları düşecek mi? Konut sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Belediye 19 adet daireyi satıyor! İzmir Karabağlar'da ev sahibi olma fırsatı! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesinde yer alan 19 adet daireyi satıyor. Peki İzmir Karabağlar'daki dairelerin fiyatları ne kadar? 

Karabağlar Belediyesi 3 konut satacak! İzmir'in göbeğinde 1.5 milyon TL'ye konut fırsatı!

Karabağlar Belediye Başkanlığı, İzmir Karabağlar'da yer alan 3 adet konutu satışa çıkardı. Konutların satış fiyatları 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor. 

TOKİ İzmir 2023 projesinde son dakika! Bu ilçedeki 271 konutluk yeni proje için beklenen tarih geldi!

TOKİ İzmir 2023 projesinde son dakika... Bu ilçedeki 271 konutluk yeni proje için beklenen tarih geldi... İşte TOKİ İzmir Kiraz projesi ile ilgili detaylar...

İzmir Karabağlar'da 36 adet konut satılıyor! Ev almak isteyenler bu tarihi aman kaçırmayın! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 36 adet konutu satıyor. Peki İzmir Karabağlar'da yer alan konutların fiyatları kaç TL? 

İzmir Karabağlar'da 31 adet konut satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 31 adet konutu satıyor. Peki İzmir Karabağlar'da yer alan meskenlerin fiyatları ne kadar? 

İzmir Karabağlar'da 52 adet konut satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenlere son dakika müjdesi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 52 adet konutu satıyor. Peki İzmir Uzundere Toplu Konutları'nda satışa sunulan dairelerin fiyatları ne kadar? 

EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

EYT ilgili yasa teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda resmen kabul edilirken; teklifin gelecek hafta Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engelli aylığında resmen deprem! 2023 zamlı maaşlarda son dakika!

Evde bakım parası, 65 yaş aylığı ve engelli aylığı alan vatandaşlar 2023 Ocak zammını yakından izliyor. Ocak 2023 zammı yavaşça netleşmeye başladı. İşte 1 Ocak 2023 zamlı 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı...

Maaşlarda son dakika zam depremi! Emeklilerin 2023 zamları tek tek hesaplandı! Duyan inanamadı! Hemen bakın

Türkiye İstatistik Kurumu milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenen Ağustos ayı enflasyon verilerini geçtiğimiz günlerde resmen açıkladı. BağKur, Emekli Sandığı, SSK emeklilerine zam depremi yaşandı. Duyan inanamadı, hemen bakın...

İzmir Karabağlarda son durum ne Haberi

İzmir Karabağlarda son durum ne

İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu, bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Son olarak Karabağlar halkının kurduğu Karabağlar Mahalleler Birliği, bölge ile ilgili planlara itirazlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdiirlüğü'nden 60 gün içinde cevap gelmediği için iptal davası açma kararı aldı. 


Yerinde dönüşüm isteyen mahalleli, 1 Kasım seçimlerinden sonra yeni projeyle gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürliiğü'ne Karabağlar Mahalle Birliği itiraz etti. Eski projenin devamı olduğu iddia ederek itirazda bulunan birlik 60 gün içinde itirazlarına cevap gelmediği içinde iptal davası açıyor. 


"MAĞDUR EDİLMEYELİM" 


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Karabağlar Muhtarlar Birliği Üyesi Uygar Manduz, Karabağlar'ın 2012 yılında riskli alan ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm alanına alındığını belirtti. Manduz, kendilerinin kentin giizelleşmesiyle ilgili bir sorunlarının olmadığını dile getirerek, yapılacak kentsel dönüşümde kendilerinin...