27 / 04 / 2024

izmir kent kart

izmir kent kart

İzmir’de 16 yıldır toplu ulaşımda kullanılan Kentkart, 1 Haziran tarihinden itibaren “İzmirim Kart”a dönüşecek. Mevcut kartlar ve dolum yapan bayilerde ise herhangi bir değişiklik yaşanmayacak.

İzmir'de kent kart sistemine en geç Mayıs'ta geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ile birlikte Yeni Şakran’da bir kahvehanede vatandaşla buluştu. İzmir'de kent kart sistemine en geç Mayıs'ta geçilecek...

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

CVS Hava Kent yeni konut projeleri için düğmeye bastı! Hedefinde İzmir, Muğla ve Ankara var! 

Kooperatif modeliyle mega kent İstanbul’da markalı konut projeleri hayata geçiren CVS Hava Kent, Anadolu’da projeler geliştirmek için düğmeye bastı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım alanlara Ramazan öncesi nakit desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde sosyal yardım alan ailelere destek sağlamak amacıyla ödeme yaptı. Toplamda 199 bin 175 aile, Başkent Kartı üzerinden 99 milyon 587 bin 500 TL tutarında ödeme aldı.

İzmir nasıl dirençli kent olur?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem ve 2 Şubat 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi, dirençli kent kavramının önemini gözler önüne serdi. Uzmanlar, afete hazırlık ve dirençli kent konularında açıklamalar yaptı...

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

İzmir Kent Onkoloji Merkezi yeni yılda açılacak!

350 yatak kapasitesine ulaşacak olan Kent Hastanesi, 2018 yılının başında hizmete girecek. Hastane 40 bin metrekare büyüklüğe sahip.

İzmir'de küçük sanayi siteleri kent dışına taşınıyor!

Bakan Özlü’nün küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınacağını açıklamasının ardından gözler İzmir’deki 2 milyon metrekare büyüklükteki 7 bölgeye çevrildi. İzmir’in önünü açacak projeyle kente 20 milyar liralık yatırımla 35 bin konut, 15 bin dükkan ve onlarca AVM yapılabilecek

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

İzmir Karabağlar'a yeni kent meydanı geliyor!

İzmir'de Alyanak Bulvarı üzerinde bulunan 4 hektarlık alana kent meydanı yapacak. Meydanda açık otoparklar, meydan, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları yer alacak.

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin imar planları için görüşülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi Salhane Bölgesi 1/1000'lik planlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kocaoğlu, planın bu ay Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini söyledi.

Temel Yıldırım'dan İzmir kent planına eleştiri!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, Konak Belediyesinin görevini yapmadığını bölgenin imarsızlığa terkedildiğini söyledi.

İzmir Yeni Kent Merkezi planlarına Konak Meclisi'nden ret!

Yeni kent merkezinin Konak Belediyesi sınırları içerisinde kalan 1/1000 ölçekli imar plan notları Konak Belediye Meclisi'nde reddedildi

izmir kent kart Haberi

izmir kent kart

“Elektronik temassız akıllı kart” hizmeti için 13 Ocak’ta yapılan ihaleyi kazanan Kartek firması ile ESHOT Genel Müdürlüğü arasında 1 Haziran’dan geçerli olmak üzere sözleşme imzalandı. Bu yeni dönemin İzmirliler için sürprizi ise “İzmirim Kart” oldu. 


Yeni basılacak kartlar artık “İzmirim Kart” adıyla satışa sunulacak. Mevcut kartlar ve dolum yapan bayilerde herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. İzmir’deki 90 dakika aktarma sistemi de aynen devam edecek. Yeni akıllı kartlar, yakın bir gelecekte sadece ulaşım alanında değil, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücret topladığı tüm birimlerde de geçerli olacak. Bu konudaki altyapı hazırlıklarının sürdüğünü belirten ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri, daha avantajlı ve daha geniş kullanım alanını kapsayacak yeni hizmetin İzmirlilerin günlük yaşamını kolaylaştıracağını kaydetti.


ESKİ KARTLAR KULLANILABİLECEK


Kullanıcılar açısından sistemde bir değişiklik olmayacağı için isteyen mevcut Kentkart’ını, isteyen...