18 / 05 / 2024

izmir kolektör hatları temizlik çalışmaları

izmir kolektör hatları temizlik çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bir yandan aşırı yağışlar nedeniyle yoğun atık taşıyan dereleri temizlerken, diğer yandan da içinde taş yoğunluğu tesbit edilen Mürselpaşa’daki kolektör hattına girdi.

Türk halkı YHT’yi çok sevdi! Karaman YHT hattında kırılan rekor yeni hatların müjdecisi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda seyahat eden kişi sayısını açıkladı. Hatta kırılan rekor yeni hatların açılabileceği beklentisine yol açtı.

İzmir'deki Rıza Bey Apartmanı davasında 1 tahliye!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'na ilişkin davada 1 kişi tahliye edildi.

İzmir'de fay hatlarının röntgeni çekilecek!

İzmir'de ODTÜ öncülüğünde  2,5 sene devam edecek "İzmir İli Depremsellik ve Mikro bölgelendirme Araştırma Projesi" kapsamında fay hatlarının röntgeni çekilecek. 

İzmir'deki Rıza Bey Apartmanı’nda öldüren ihmal!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan deprem'de yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın 2005’teki depremde hasar gördüğü ve Bayraklı Belediyesi'nin izinsiz tadilata göz yumduğu bildirildi.

Ahmet Ercan: İzmir kırığı 7 ve 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretecek!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir Kırığı'nın mutlaka 7 ve 7.3 büyüklüğünde bir deprem üreteceğini vurguladı.

İzmir'deki çürük binalar neden güçlendirilmedi?

İzmir depremi, il ve ilçesi için görev yapmak üzere seçilen belediye başkanlarının yetki tartışmasını gündeme getirdi. Belediye başkanlarının açıklamaları şaşkınlık yarattı. Kaybedilen onca canın ardından "Yetkimiz yoktu" diyen belediye başkanlarına vatandaşlar, “Vicdanınız da mı yoktu” dedi.

İzmir'in röntgeni çekilecek, hasarlı binalar tespit edilecek!

 İzmir'de 150 mühendis, şehrin röntgenini çekmek için çalışmalara başladı.  İl genelinde konut, yurt, okul, hastane gibi binlerce bina incelenerek, yıkılması gereken binalar tespit edilecek.

Deprem uzmanları fay hatlarının röntgenini çekiyor!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir öncülüğündeki uzmanlar, kazdıkları hendeklerle fay hatlarının röntgenini çekiyor...

İzmir yatırımcısına kazandırıyor!

İzmir, son dönemlerde adından çok söz ettiren metropollerin başında geliyor. İzmir, Knight Frank'in geçen ay açıkladığı Global Residential Cities lndex'te de ikinci sırada yerini aldı...

İzmir Kırıklar’da 13 kaçak yapı yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi Kırıklar bölgesinde tespit edilen 13 kaçak yapının yıkımını tamamladı. Bir fırsatçının da hazine arazisine ‘satılık’ ilanı koyduğu görüldü.

İzmir yatırımcılar için bereketli toprak!

‘Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor’ un Mayıs ayı söyleşisi İzmir’de yapıldı. İzmirli mimarlar Dürrin Süer ve Metin Kılıç, kentin mimarlık ortamını anlattı. Süer, "İzmir’i bereketli topraklar olarak görüyor. Firmaların pek çoğu kendi mimarlarıyla İzmir’e geliyorlar, dedi.

İzmir'de rüşvet alan inşaat mühendisi suçüstü yakalandı!

İzmir'de, davalarda bilirkişi olan yüksek inşaat mühendisi Doç. Dr. H.Ş.A., lehine rapor düzenlemeyi teklif ettiği müteahhit A.B.Ç.'den rüşvet alırken yakalandı ve gözaltına alındı.

Küçükçekmece 1/5000 ve 1/1000 nazım ve uygulama imar planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Ayamama Deresi Kaynarca Kolu Atıksu Kolektör İşletme Bandına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

izmir kolektör hatları temizlik çalışmaları Haberi

izmir kolektör hatları temizlik çalışmaları


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, bir yandan aşırı yağışlar nedeniyle yoğun atık taşıyan dereleri temizlerken, diğer yandan da içinde taş yoğunluğu tesbit edilen Mürselpaşa’daki kolektör hattına girdi.

İzmir Körfezi’nin korunmasına yönelik çalışmalarını farklı alanlarda sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, en büyük kirleticilerden olan derelerde periyodik temizliklere aralıksız devam ederken; Meles ve Arap Çayı derelerinden 45 günde  33 bin ton malzeme çıkarıldı.


İlk kez amfibik yüzer-gezer iş makinasının da kullanıldığı temizlik çalışması ile dere ağızlarında akışı engelleyen atıklar temizleniyor. Bu yılki atık miktarının geçmiş yıllara göre daha yoğun olduğunu belirten yetkililer, bunun da Mayıs ayı içinde ve Haziran ayı başında kentin aldığı yoğun yağışa bağlı olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz son 2 yılın haziran ayı yağış miktarlarına bakıldığında, metrekareye ortalama 15 kilogram yağış düşerken,...