18 / 05 / 2024

İzmir Konak Tramvayında likiyat konusu gündeme getirildi

İzmir Konak Tramvayında likiyat konusu gündeme getirildi

İzmir'in tramvaylarının iki yılda üç bürokratı yerinden etmesine, İMO Başkanı Ayhan Emekli, "Liyakat konusu ne yazık ki irdelenmiyor" dedi. Bilal Doğan da ortadaki tabloyu "vizyonsuzluk" diye yorumladı

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini duyurdu. Söz konusu hat 27 Ocak'ta açılıyor. Peki Çiğli Tramvayı nerelerden geçecek? 

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmirlilerin merakla beklediği Çiğli Tramvayı’nda test sürüşleri başlıyor. Söz konusu tramvay hattının 15 Şubat 2024 tarihinde resmen hizmete açılması bekleniyor. 

Vera Konsept GYO ÖİB'in İzmir Konak arsası için pazarlık görüşmelerine katılıyor! 

Vera Konsept GYO, ÖİB tarafından İzmir Konak Mersinli arsasının özelleştirilmesi kapsamında açılan ihaleye katıldı. Şirket nihai pazarlık görüşmelerine davet edildi. İşte ayrıntılar... 

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 

Abdül Batur'dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2022 senesinin ilk meclis toplantısında Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için yargı kararları bekleniyor!

İzmir Konak'ı dönüştürmek için yoğun mesai harcayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. 

İzmir Çiğli Tramvayı'nda ilk raylar döşendi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehir içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla inşaat çalışmalarına start verilen Çiğli Tramvayı’nda incelemeler yaptı. 

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için planlamalar hız kesmiyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevi sırasında ilçede gerçekleştirdiği projelere ilişkin konuştu. Gelecek planlarını da paylaşan Batur, İzmir Konak'taki dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

İzmir Konak'ta ruhsat süreci hızlandı!

İzmir'in Konak Belediyesi, hem Kovid-19 sebebiyle geçilen dönüşümlü mesai sistemine hem de İzmir depremi sonrasında başlayan zorunlu taşınma sürecine rağmen daha hızlı ruhsat vermeye başladı.

Mistral GYO'nun Konak'taki arsasına yeni proje!

Mistral GYO ve Viven İnşaat arasında, İzmir Konak'ta 8623 ada 21 parselde yer alan toplam 4 bin 147 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde proje geliştirilmesi için imzalar atıldı.

Viven İnşaat, Mistral GYO'nun Konak'taki arsasında proje üretecek!

Mistral GYO, İzmir Konak'ta 8623 ada 21 parselde yer alan toplam 4 bin 147 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde proje geliştirilmesi amacıyla Viven İnşaat İş Ortaklığı Ticari İşletmesi ile Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi imzaladı. 

Konak'ta imar barışından 1.200 kişi faydalandı!

İzmir Konak'ta bugüne kadar yaklaşık bin 200 kişi imar barışından faydalandı. İmar barışı hakkında kafasında soru işareti olanlar Basmane'deki hizmet binasının girişinde kurulan danışma masasına başvuruyor...

İzmir Konak Tramvayında likiyat konusu gündeme getirildi Haberi

İzmir Konak Tramvayında likiyat konusu gündeme getirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yer teslimi yapılıp yüklenici firma ile sözleşme imzalandıktan sonra Konak Tramvayı'nda 4, Karşıyaka Tramvayı'nda 3 kez revizyona gitmesi, bu süre zarfında da konuyla ilgili birimlerde baş döndürücü bürokrat değişikliklerinin yaşanması "liyakat" konusunu tartışmaya açtı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMÖ) İzmir Şube Başkanı Ayhan Emekli, böylesine önemli bir projede iki yılda bu kadar görev değişikliğinin "normal olmadığını" belirtti. Emekli, "Bütün görev değişiklikleri için demeyeceğim ama önemli bir bölümü için söylüyorum; göreve getirilen kişilerin gerçekten o konuda deneyimli, bilgi birikimi olan, kendisini geliştirmiş kişiler olduğu konusunda çok ciddi tereddütlerimiz var. Ne yazık ki bu görevlendirmeler olması gerektiği gibi olmuyor. Bunun sonucu olarak da çok sık değişiklikler yapılıyor. Bu tür atamalar yapılırken liyakat konusu iyi irdelenmiyor... Yeni başlayan, inşaat mühendisi...