05 / 05 / 2024

İzmir Konak Tramvayı'nda likiyat konusu gündeme getirildi!

İzmir Konak Tramvayı'nda likiyat konusu gündeme getirildi!

İzmir'in tramvaylarının iki yılda üç bürokratı yerinden etmesine, İMO Başkanı Ayhan Emekli, "Liyakat konusu ne yazık ki irdelenmiyor" dedi. Bilal Doğan da ortadaki tabloyu "vizyonsuzluk" diye yorumladı



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yer teslimi yapılıp yüklenici firma ile sözleşme imzalandıktan sonra Konak Tramvayı'nda 4, Karşıyaka Tramvayı'nda 3 kez revizyona gitmesi, bu süre zarfında da konuyla ilgili birimlerde baş döndürücü bürokrat değişikliklerinin yaşanması "liyakat" konusunu tartışmaya açtı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMÖ)  İzmir  Şube Başkanı Ayhan Emekli, böylesine önemli bir projede iki yılda bu kadar görev değişikliğinin "normal olmadığını" belirtti. Emekli, "Bütün görev değişiklikleri için demeyeceğim ama önemli bir bölümü için söylüyorum; göreve getirilen kişilerin gerçekten o konuda deneyimli, bilgi birikimi olan, kendisini geliştirmiş kişiler olduğu konusunda çok ciddi tereddütlerimiz var. Ne yazık ki bu görevlendirmeler olması gerektiği gibi olmuyor. Bunun sonucu olarak da çok sık değişiklikler yapılıyor. Bu tür atamalar yapılırken liyakat konusu iyi irdelenmiyor... Yeni başlayan, inşaat mühendisi meslektaşlarımız için de söyleyeyim, onların kendilerini geliştirmesi sağlanmıyor"diye konuştu. 


İŞBİRLİĞİNE GİDİLMİYOR 

Ayhan Emekli, yerel yönetimlerin meslek odaları ve üniversitelerle işbirliği yaparak bünyesindeki personeli yetiştirmek adına eğitim programları düzenlemesi gerektiğini de söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise en büyük sorunun vizyon eksikliği olduğunu söyledi. Tramvay projelerinin belediyenin diğer projeleri gibi zamanında bitmeyeceğinin anlaşıldığını kaydeden Doğan, "Yüklenici firma ile sözleşme imzalanıp yer teslimi yapıldıktan sonra sık sık güzergah değişikliklerine gidildiğini hepimiz gördük. Yaşananlara baktığımızda her an yeni bir güzergah değişikliği olabilir izlenimi ediniyoruz" şeklinde konuştu. Doğan, Kocaoğlu'nun "normal bir fuarı 10 yılda, Üçyol-Üçkuyular Metro hattını 11 yılda, Balçova'daki teleferik tesislerini ise 8 yılda bitirebilen bir başkan olarak tarihe geçtiğini" dile getirdi, şöyle devam etti: "Bu projeler İzmir için hayati önem taşıyan projelerdir. Çünkü İzmir, ulaşım açısından gerçekten çile çeken bir kent. Biz bu projenin bir an önce hayata geçmesini diliyoruz. Ancak Sayın Kocaoğlu'nun iş bilmezliğine, vizyonsuzluğuna, öngörüsüzlüğüne baktığımızda bu projenin zamanında bitirilemeyeceğini düşünüyoruz." 


Sabah Egeli


Geri Dön