01 / 05 / 2024

İzmir kruvaziyerinde büyük düşüş

İzmir kruvaziyerinde büyük düşüş

İzmir'e lüks gemilerle gelen turist sayısında büyük düşüş yaşanıyor. 2014'iin ilk yedi aylık döneminde kruvaziyer gemilerle gelen yabancı misafir sayısı yüzde 25 oranında azaldı. İzmir'e gelen toplam turist sayısında da düşüş yaşanıyor.

Üç büyük ilden göç trafiği hızlandı! İstanbullular hangi şehre akın ediyor? Ankaralı, İzmirli nereye göç etti?

Hem hayat şartları hem de daha sakin ve gürültüsüz yaşama özlem nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar akın akın daha düşük nüfuslu şehirlere ve beldelere göç ediyor.

İzmir'de büyük deprem bekleniyor mu?

Jeofizik yüksek Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İzmir'de büyük depremin ne zaman olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İstanbul depremiyle ilgili de tüyler ürperten açıklamalarda bulundu.

İzmir'de büyük deprem kapıda!

İzmir'de geçtiğimiz sene 30 Ekim günü meydana gelen depremin yıl dönümünde yeni riskin altını çizen Yaşar Üniversitesi'nden Dr. Cüneyt Tüzün, İzmir'i büyük bir depremin beklediğine vurgu yaptı. 

Evora İzmir'de büyük daireler ön satışta!

1,090 adet daire, 37 ticari birim ve 121 odalı otelin yer aldığı Evora İzmir projesinde büyük daireler ön satışa çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Binası depreme dayanıksız mı?

Depreme dayanıklılığın tartışıldığı İzmir’de, Büyükşehir Belediye Binası’nı taşıyan kazıkların kırık olduğu iddia edildi

İzmir Büyükşehir kentsel dönüşüm fırsatçılarına karşı uyardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi dönüşüm proje alanlarında bazı kişilerin belediye adı kullanarak satış için para talep ettikleri duyumu üzerine önemli bir açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir'in büyük dönüşüm projesine onay!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük dönüşüm projesi Valilik'ten onay aldı. ÇED süreci başlayan projede Fuar İzmir etkisiyle doğan ihtiyaç nedeniyle 250 oda kapasiteli bir otel de yer alıyor.

İzmir Büyükşehir'den 1296 fore kazık!

Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçit çalışmalarında bugüne kadar 234 adet fore kazık çakan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 1296 fore kazık için çalışmalarını hızlandırdı.

İzmir Büyükşehir'den 1 milyon ton asfalt!

Yeni bağlanan ilçelerle birlikte yollardaki asfalt çalışmalarını daha geniş bir alana yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 1 milyon ton sıcak asfalt kullandı.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

İzmir Büyükşehir'in 2016 bütçesi 4 milyar 485 milyon TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 Mali Yılı Performans Programı ve Bütçesi onaylandı. Geçen yıla göre yüzde 15.2’lik artışın öngörüldüğü bütçede 248 proje için 2.8 milyar liralık yatırım ayrıldı. 2016 bütçesinde aslan payını yine ulaşımın oldu.

'Büyük Körfez Projesi hızlandırılmalı!'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Çandarlı Limanı'yla ilgili adımların da atılmasını, Alsancak'ta aşılan özelleştirme krizinin ardından Büyük Körfez Projesi'nin hızlanması gerektiğini söyledi.

İzmir Limanı’nın planına Büyükşehir’den de olumlu görüş geldi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca 2012’de kruvaziyer ve yük limanı olarak ikiye ayrılan İzmir Limanı’nın yeni imar planına Büyükşehir’den de olumlu görüş geldi.

İzmir kruvaziyerinde büyük düşüş Haberi

İzmir kruvaziyerinde büyük düşüş

İzmir'e lüks gemilerle gelen turist sayısında büyük düşüş yaşanıyor. 2014'iin ilk yedi aylık döneminde kruvaziyer gemilerle gelen yabancı misafir sayısı yüzde 25 oranında azaldı. İzmir'e gelen toplam turist sayısında da düşüş yaşanıyor. Son birkaç aydan beri devam eden düşüş, temmuz ayında da sürdü. Temmuz ayında gelen turist sayısı yüzde 3,22 oranında düşerken yedi aylık dönemdeki ziyaretçi sayısı da yüzde 4,06 geriledi. İzmir'e, 2014 yılının ilk yedi ayında 714 bin 496 turist geldi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün verilerine göre Ocak-Temmuz döneminde izmir'i ziyaret eden yabancı turistlerin 503 bin 196'sı havayolu, 211 bin 300'ii denizyoluyla geldi. Temmuz ayında ise toplam 229 bin 153 kişi ziyaret etti. Bunların 170 bin 74'ü havayolu, 59 bin 79'u denizyoluyla geldi. İlk yedi aylık dönemdeki...