27 / 04 / 2024

İzmir Menemenin en büyük sorunu

İzmir Menemenin en büyük sorunu

Menemen´in Sesi Gazetesi “Mahallenizin Sesi” projesi kapsamında Emiralem Merkez Mahalle Muhtarı Yakup Evgi´yi Menemen Medya Merkezi´nde ağırladı. Evgi en büyük sorunun imar uygulaması olduğunu söyledi.

İzmir'in en ucuz ilçeleri tek tek sıralandı!

İzmir'de yaşamak isteyenler kentteki en ucuz semtleri merak ediyor. Türkiye'nin en büyük üçüncü kenti olan İzmir'in en ucuz ilçeleri sıralandı. İşte o detaylar...

İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planları yeniden askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'deki en büyük kentsel dönüşüm projesinin planlarını yeniden askıya çıkardı.

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

İzmir'de Nisan ayında en çok konut hangi ilçede satıldı?

Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Peki bu verilere göre İzmir'de kaç konut satıldı? İzmir'de en çok konut hangi ilçede satıldı? İşte ayrıntılar...

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümünün başladığını dile getirdi.

Naci Görür'den İzmir'deki depremlere ilişkin açıklama!

İzmir'de en büyüğü 3.9 büyüklüğünde olan ve sık sık meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Bu depremlerin bir kısmı 6,9 Sisam depreminin artçısı, bir kısmı da diğer faylar üzerinde gelişen tetiklenmiş depremler" dedi.

Tunç Soyer: Kültürpark güçlü bir anayasaya kavuştu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in en önemli tarihsel miraslarından biri olan Kültürpark güçlü bir anayasaya kavuştu” dedi. Kültürpark'ta yeşil alan artacak...

İzmir Kordon'da boş dükkan bulunmazdı: Şimdi camlar kiralık, satılık ilanları ile kaplanmış!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in en gözde ilçesi Kordon’da kapanan dükkanları yerinde inceledi, “Bu manzara içler acısı, esnaf mutsuz, ümitsiz” dedi.

İzmir için dönüşüm vakti!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Şimdi İzmir için dönüşüm vakti, vakit İzmir tarihinin en büyük dönüşümüne bismillah deme vakti." dedi.

İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin başladığını açıkladı. Yıkılan 17 bina için yerinde dönüşüm çalışmaları başladı.

İzmir'de yapı stoku miadını doldurdu!

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Sinan Can Öziçer, son 120 yıl incelendiğinde İzmir'de en yüksek 6.6 büyüklüğünde deprem olduğunu belirterek, şehirde 6 ya da 6.6'lara kadar büyüklükte deprem beklediklerini kaydetti. Öziçer, İzmir'de yapı stokunun miadını doldurduğunu belirtti.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olması planlanan Üçyol - Buca Metro projesinin genel ihale ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Projenin inşaatının bu yılın ikinci yarısında inşaatın başlaması planlanıyor.

İzmir'de 'İnciraltı planı' beklentisi!

İzmir'in en değerli alanlarından birisi olan Balçova ilçesi İnciraltı bölgesinde bulunan toplam 5 bin dönümlük tarım alanının, sağlık turizmine açılması için yeniden planlanmasını isteyen hak sahiplerinin bekleyişi devam ediyor.

İzmir Menemenin en büyük sorunu Haberi

İzmir Menemenin en büyük sorunu

Menemen´in Sesi Gazetesi “Mahallenizin Sesi” projesi kapsamında Emiralem Merkez Mahalle Muhtarı Yakup Evgi´yi Menemen Medya Merkezi´nde ağırladı. Evgi en büyük sorunun imar uygulaması olduğunu söyledi. İşte o röportaj...



S.D.B: Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?


Y.E: Yakup Evgi. Emiralem Merkez Mahalle Muhtarlığı´nı yürütüyorum. Esas mesleğim şu an emlak komisyonculuğu yapıyorum.



S.D.B: Muhtarlık görevini kaç dönemdir yürütüyorsunuz? Bu işi seviyor musunuz?


Y.E: Muhtarlıkta bu dördüncü dönemim. Emiralem belediyelik olunca ara dönem oldu ve hızlı bir seçim atmosferine girdik. Muhtar adaylığı konusunda arkadaşlar beni tercih etmişler. Yapar mısın dediler. Tamam dedik giriş o giriş. 99´dan beri sağ olsunlar bizi tercih ettiler. Biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz. İnsanlara faydalı olabilmek beni mutlu ediyor.



S.D.B: Mahallenizin şu anki nüfusu ne kadar?


Y.E: Mahallemin nüfusu bin 300 civarı.


S.D.B: Mahallenizde en çok...