29 / 04 / 2024

izmir metro istasyonu

izmir metro istasyonu

İzmirspor ve Hatay İstasyonlarında seferler başladı. İzmirspor ve Hatay istasyonlarındaki metro seferlerinin ilk yolcusu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın 9'uncu ve son istasyonu olan Gayrettepe istasyonunun çok yakında açılacağının müjdesini verdi. 

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro istasyonu açılıyor...

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın, İstanbul Havalimanı-Kağıthane kısmının geçen sene hizmete alındığını açıklayan Uraloğlu, bu senenin ilk çeyreğinde Kağıthane-Gayrettepe kısmını da hizmete açmayı planladıklarını kaydetti. İşte ayrıntılar...

İzmir'de akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa satılacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, Torbalı Tepeköy'de yer alan akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın tahmini satış bedeli 69 milyon 986 bin TL olarak belirtildi.

Ankara'ya 3.9 milyar TL'lik dev yatırım! 4 yeni metro istasyonu geliyor, bu ilçelere resmen piyango vurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şehitler-Forum Raylı Sistem Hattı'nı uzatmak için başvuru yaptı. Söz konusu proje 3 milyar 900 milyon TL'ye mal olacak.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonu yakın zamanda hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe istasyonunun yakın aylarda hizmete açılması için çalışmaların yoğunlaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

Ataşehir'deki 28 bin metrekarelik taşınmazın satışa çıkarılması teklifi reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul Ataşehir'de imar planlarında metro istasyonu ve park şeklinde görülen taşınmazı satışa çıkarılması teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle reddedildi.

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi yapıldı!

Kent genelinde metro projelerini hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesini gerçekleştirdi. Metro ihalesi için 7 firmadan teklif geldi. 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

izmir metro istasyonu Haberi

izmir metro istasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart’ta açılan 2 bin 250 metrelik Ege Üniversitesi ve Evka 3 metro hattından sonra, 2012 yılı içinde iki metro istasyonunu daha hizmete açtı. 2013’e sayılı günler kala İzmirlilere büyük bir sürpriz yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bir gün ansızın binip gideriz” dediği İzmir metrosunun Üçyol -Üçkuyular hattındaki iki istasyonda, İzmirspor ve Hatay’da yolculu ön işletme seferlerini başlattı. 


Sabah erken saatlerde Konak İstasyonu’ndan metroya binen Başkan Aziz Kocaoğlu, Üçyol’dan sonra İzmirspor ve Hatay istasyonlarına düzenlenen ilk yolculu seferi İzmirliler ve basın mensupları ile birlikte gerçekleştirdi. Konak İstasyonu’nda Başkan Kocaoğlu’nu gören ve İzmirspor-Hatay seferleri için yapılan anons ile büyük bir sürpriz yaşayan İzmirlilerin bir bölümü, Hatay’a kadar Başkan’a eşlik etti.


Hatay halkına Başkan jesti: Binişler ücretsiz

5.5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular hattının ilk...