07 / 05 / 2024

izmir metruk yapı yıkımları

izmir metruk yapı yıkımları

İzmir'de mutluluklara, acılara tanıklık eden ancak zamana yenilen tarihi evler, dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor.

İzmir'deki yapılaşma ve kentsel dönüşümde deprem riski dikkate alınmalı!

Deprem Haftası sebebiyle bir ortaokulda düzenlenen deprem tatbikatına katılan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger deprem hakkında açıklamalar yaptı.

İzmir’in yapı stoku güvensiz mi?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nun İzmir Şubesi tarafından, İzmir Deprem Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda İzmir'in yapı stoku masaya yatırıldı.

İzmir'in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminden sonra sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları hayata geçirmek için şehirde mevcut yapı stokunun envanterini çıkarılmasına karar verilmişti. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İzmir Vali Konağı'nın son hali yürek burkuyor!

İzmir'in en değerli binalarından biri olan İzmir Vali Konağı görenlerin yüreğini burkuyor. Bina metruk yapıya dönüştü. 

İzmir'de yapı ruhsatı başvurularına yeni düzen!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan imar yönetmeliği yürürlüğe alındı. "Daha Temiz, Daha Yeşil ve Engelsiz bir İzmir" meydana getirmek amacıyla tekrar düzenlemeler yapılan yönetmelikte önemli değişiklikler oldu. 

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’in yapı stoku envanterinin çıkarıldığına dikkat çeken Soyer, 33 bin 100 yapıya deprem sertifikası verileceğini belirtti ve çalışmaların TMMOB ile sürdürüldüğünü kaydetti.

İzmir'de yapılan yeni konutlarda zemin sağlamlığı ön planda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de inşa edilen konutlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurum, yeni konutların inşasında binaların sağlamlığına ve zeminin özelliğine dikkat ettiklerini ifade etti.

İzmir'de yapımı süren raylı sistem projelerinde son durum ne?

İzmir'de yapımı devam eden raylı sistem projelerinde son durum ne? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve çalışmalardaki son durumu paylaştı.

Van İpekyolu'nda metruk yapılara geçit yok!

Van'a bağlı İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor.

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları TBMM'de!

İzmir'de yapılması planlanan ikinci çevre yolu çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da metruk binalar yıkılıyor!

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, ilçe genelinde tehlike arz eden 44 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

İzmir'in yapı envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları inşa etmek için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarıyor. Bayraklı pilot bölge seçildi, 33 bin 100 bina incelenecek...

izmir metruk yapı yıkımları Haberi

izmir metruk yapı yıkımları

İzmir'de mutluluklara, acılara tanıklık eden ancak zamana yenilen tarihi evler, dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Basmane'de Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan tarihi evler, yeniden yapılarak amacına uygun hizmet vereceği günleri bekliyor. 


İzmir'in tarihi semti Basmane'deki Anafartalar Caddesi üzerinde 19. yüzyıldan kalan, evler, yüzyıla tanıklık ederken zamana yenik düştü. Özellikle amaç dışında kullanım ve çıkan yangınlarda en büyük yarayı aldı. Şimdilerde ise ayakta durmakta zorlanan bu tarihi evler dökülen sıvaları, kopan taşları, çöken çatıları ve yıkılan iskeletleri ile çevredekilerin can güvenliğini tehdit ediyor. Harabeye dönen bu yapılar etrafında hiçbir uyarı levhası ve koruma bandı olmadığı için insanlar, önünden geçerken tedirgin oluyor. Onarılmayan tarihi evler, harabe görünümüyle görüntü kirliliğine de neden oluyor.


Yeni...