08 / 05 / 2024

İzmir Portakal Vadisi projesi

İzmir Portakal Vadisi projesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan Portakal Vadisi’nin yapımına başladı. 

Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

İstanbul ve Kocaeli’nden sonra İzmir’de mart ayında girişimcilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bilişim Vadisi çeşitli girişimcilere toplam 100 milyon TL’yi aşan fon sağladı.

İzmir Portakal Vadisi’nin yapımına başlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan Portakal Vadisi’nin yapımına başladı. 

Fatih Portakal'ın Seferihisar'daki kaçak yapısı için yıkım kararı!

FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ın İzmir Seferihisar'da bulunan 8.3 dönümlük çiftliğinde ağaç kolonlar üzerinde inşa edilen kaçak eviyle ilgili yıkım kararı alındı.

Fatih Portakal’ın çiftliğinde kaçak yapıya rastlanmadı!

Gazeteci Fatih Portakal'ın eşi Armağan Portakal'ın İzmir Seferihisar'daki çiftliğinde kaçak yapılaşma olduğu yönündeki iddiası üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan incelemede kaçak yapıya rastlanmadı.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

İzmir projeleri uluslararası dört ödül kazandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin; Portakal Vadisi, İzmirdeniz, Gürçeşme Doğa Parkı ve Sasalı Araştırma Enstitüsü projeleri sürdürülebilirlik dalında uluslararası dört ödülün sahibi oldu.

İzmir Narlıdere Sanat Vadisi'nde yanlış projelendirme yapıldı!

İzmir Narlıdere Belediyesi'nin 2. İnönü Mahallesi'nde 7 milyon TL'ye hayata geçirilen Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nde hatalı projelendirme nedeniyle toprak kayması meydana geldi.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi açıldı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir’in Narlıdere ilçesinde Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nin açılış törenine katıldı.

Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi 4 Kasım'da açılacak!

İzmir’de, yamaçların yeşile boyanması iddiasıyla Gündeme gelen Narlıdere ilçesindeki Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi’nde çalışmalar tamamlanırken, alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek törenle açılacak.

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılıyor!

Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'nin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etü

Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nin inşaatı tamamlandı!

İzmir Narlıdere'de yer alan "Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi" projesi çalışmalarını denetleyen Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur, inşaat çalışmalarının tamamlandığını artık açılışa çok az bir zaman kaldığını ifade etti.

Avcılar'daki dönüşüme Dikmen Vadisi modeli geliyor!

Marmara Depremi'nin en fazla vurduğu Avcılar'da kentsel dönüşümde Ankara'da başarı ile uygulanan 'Dikmen Vadisi' ile 'Portakal Vadisi' modellerinde izlenen projeler öne çıktı.

Avcılar kentsel dönüşümüne Ankara modeli!

Marmara Depremi'nin en fazla vurduğu İstanbul Avcılar'da Kentsel dönüşümde Ankara'da başarı ile uygulanan 'Dikmen Vadisi' ile 'Portakal Vadisi' modellerinde izlenen projeler öne çıktı.

İzmir Portakal Vadisi projesi Haberi

İzmir Portakal Vadisi projesi

“Doğaya rağmen değil doğayla birlikte İzmir” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve doğayı kent yaşamının içine dahil etmek amacıyla seçim döneminde açıkladığı çevre projelerinden biri daha hayata geçiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi “Sign of the City Awards”ta (Şehirlerin İmzası Ödülleri) en iyi kentsel tasarım dalında birinciliğe layık görülen Portakal Vadisi projesinde inşaat çalışmaları başladı. Buca’da Tınaztepe Mahallesi’nde Kültürpark’ın yarısı büyüklüğünde 200 bin metrekarelik alan İzmirliler için yeni bir nefes alma noktası haline gelecek.

Spor, sağlık, kültür etkinlikleri bir arada

Kentlilerin fiziksel ve ruhsal yaşam kalitesini artıracak vadide 23 adet ahşap teras, 2 kilometrelik bisiklet ve koşu yolu, yaklaşık yüz bin metrekarelik çayır alanı, 2,8 kilometre...