10 / 05 / 2024

izmir surları restorasyon

izmir surları restorasyon

İzmir ’in Foça ilçesinde tarihi 5 bin yıl öncesine uzanan surların restorasyonu, aşırı sıcağa rağmen tüm hızıyla sürüyor. Küçükdeniz ile Büyükdeniz arasında uzanan surlar, Foça 1. Arkeolojik Park Projesi kapsamında restore ediliyor...

İzmir'de 14.9 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 14 milyon 966 bin TL bedelle restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor.

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

İstanbul'daki tarihi surların restorasyonu mecliste!

İstanbul'daki tarihi surların restorasyon ve bakım çalışmalarına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Edirnekapı-Yedikule'deki surlar restore edilecek!

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Osmancık Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Osmancık Kalesi tarihi surların restorasyonu ve Koyunbaba Köprüsünün restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Osmancık Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Osmancık Kandiber Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar onarılacak. Restorasyonun 400 gün sürmesi planlanıyor...

Çorum Kandiber Kalesi'ndeki tarihi surlar restore edilecek!

Çorum'daki Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kalenin günümüze kalan surlarının aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi.

izmir surları restorasyon Haberi

izmir surları restorasyon

İzmir ’in Foça ilçesinde tarihi 5 bin yıl öncesine uzanan surların restorasyonu, aşırı sıcağa rağmen tüm hızıyla sürüyor. Küçükdeniz ile Büyükdeniz arasında uzanan surlar, Foça 1. Arkeolojik Park Projesi kapsamında restore ediliyor. Çalışmayla yarımadanın kuzeydoğusundaki kayalık yükseltide yer alan Athena Tapınağı’nın ayağa kaldırılması da hedefleniyor.


Foça Kazı Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Özyiğit’in başkanlığında, aralarında 5 arkeolog, stajyer arkeoloji öğrencileri ve yurdun değişik bölgelerinden gelmiş taş ustalarının da bulunduğu 50’den fazla kişi 40 dereceyi bulan kavurucu sıcaklara ve sert rüzgâra rağmen çalışmalara devam ediyor. 


Daha önce restorasyonu yapılan Beşkapılar Kalesi’nin tarihi bir yapıdan ziyade yeni bir yapıyı andırdığı yönünde şikâyetler aldıklarını belirten restoratör-arkeolog Esin Aksoy, özenle çalıştıklarını belirtti: “İki Osmanlı ve bir Ceneviz kulesi tamamlandı. Onların eskitme, yıpratma ve boyama yöntemleriyle...