17 / 05 / 2024

izmir tarihi iki çeşmeler

izmir tarihi iki çeşmeler

Tarihi yapıları yeniden kente kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyan Konak Belediyesi, İzmir’in en önemli n biri olan İkiçeşmelik’e adını veren tarihi ‘iki çeşmeleri’ restore ederek hak ettiği değere kavuşturacak.

1941'de İzmir'e iki yeni cadde! Binalar tek tek yıkılmış!

1941 yılında, İzmir'de Fevzipaşa Bulvarı'nın tamamı ve Cumhuriyet Bulvarı'nın bir kısmı bitilmiş. Bu iki yeni caddenin yerindeki binalar ise belediye tarafından istimlak edilmiş.

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Konya'ya 152 konutluk iki yeni proje geliyor! Tek tek açıklanan bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ'den Konya'ya 152 konutluk iki yeni proje geliyor... Tek tek açıklanan bu tarihi kaçırmayın... İşte TOKİ Konya 2023 projeleri detayları...

Altın fiyatlarının iki hafta sonraki yönü belli oldu! Herkes bu tarihi not alsın! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın fiyatları şubat ayındaki geril çekilmelerin ardından Mart ayına hızlı bir giriş yaptı. Yatırımcılar altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Altın fiyatlarının iki hafta sonraki yönü belli oldu! Herkes bu tarihi not alsın! Bakmayan bin pişman olacak!

Bu artık fırsatçılık değil vicdansızlık! En acil ihtiyaç ürünlerine fahiş zamlar yapıldı!

Kahramanmaraş merkezli tarihi iki depremin ardından can kayıpları 3 bini, yaralı sayısı ise 20 bini aşarken, fırsatçılar yine boş durmadı. Deprem bölgesinde acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarına saatler içinde fahiş zamlar yapan vicdansızlar “Bunu yapanlar insan olamaz!” dedirtti!

TOKİ Konya'daki iki yeni projesi için düğmeye bastı! Bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Konya'daki iki yeni projesi için düğmeye bastı... Bu tarihi kaçırmayın... İşte TOKİ Konya Karapınar projeleri ile ilgili detaylar...

TMO’dan 495 tonluk iki yeni ihale! Son teklif tarihi açıklandı!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ekmeklik buğday ithalatı için iki yeni ihale açtı. İhalenin son teklif tarihi açıklandı. İşte detaylar…

İzmir'in iki ilçesindeki emsal artışları reddedildi!

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından İzmir genelinde 'emsal artışı' talepleri olmuştu. Büyükşehir Belediyesi Meclis komisyonları emsal artışı talebinde bulunan 2 ilçe için 'ret' kararı verdi.

İzmir'in iki ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Menderes ve Ödemiş ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası Binası'nın devrine sert tepki!

İzmir Tarihi Meslek Fabrikası'na ait Bina'nın Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı'na devredilmesi İzmir halkı tarafından büyük tepki gördü.

Ramsa İnşaat'tan İzmir'e iki yeni proje!

İzmir'de birçok konut projesini üstlenen Ramsa İnşaat iki projesine 170 milyon TL yatırım yapmaya hazırlanıyor. 

İzmir'de iki mahallede bulunan evler için tahliye kararı!

İzmir'de Menderes ilçesinde bulunan Yeniköy Sulama Göleti  için doluluk nedeniyle su bırakılma kararı alındı. Menemen Belediyesi, gölete yakın iki mahallenin boşaltılması yönünde karar verdi.

izmir tarihi iki çeşmeler Haberi

izmir tarihi iki çeşmeler


Tarihi yapıları yeniden kente kazandırmak için yoğun bir çaba ortaya koyan Konak Belediyesi, İzmir’in en önemli n biri olan İkiçeşmelik’e adını veren tarihi ‘iki çeşmeleri’ restore ederek hak ettiği değere kavuşturacak. Konak Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında kabul edilen proje doğrultusunda yürütülecek restorasyon çalışmaları tamamlandığında tarihi iki çeşmeler yeniden görünür hale gelecek. 

İKİÇEŞMELİK ADININ KAYNAĞI

Mezarlık Başı’ndan gelip Eşrefpaşa’ya giden caddenin halk tarafından ‘İkiçeşmelik Caddesi’ olarak anılmasını sağlayan iki çeşmelerin ilk olarak 1700’lü yıllarda tek olarak yapıldığı biliniyor. Tarihi çeşmeden akan suyun da o tarihte Damlacık deresi olarak anılan kaynaktan geldiği belirtiliyor. Uzun yıllar bölgeden gelip geçenlerin soluklanıp, su ihtiyacını giderdiği tarihi çeşmeye, 1930’lu yıllarda yapılan yol genişletilme çalışmaları sonrasında yüksekte kaldığı için ikinci bir çeşme ilave yapıldı. Böylelikle hem yolun...