26 / 05 / 2024

izmir trafik sıkışıklığı endeksi

izmir trafik sıkışıklığı endeksi

Türkiye'ye özel servisleriyle beğeni toplayan internet şirketi Yandex, sahip olduğu teknoloji ile İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmirliler için de "trafik sıkışıklığı endeksi" hizmetini sunmaya başladı.

Bayram öncesi reel sektör tıkandı! Nakit sıkıntısı had safhaya ulaştı! Finansman krizi kapıda!

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından Türkiye buruk bir bayrama hazırlanırken, bayram öncesinde reel sektörün nakit sıkışıklığı ise had safhada. İşletmeler, bankaların seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle faizi yükseltip vadeyi kısaltmasına rağmen kredi kullandırmadığından dert yanıyor.

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

İmar affına köklü düzenleme geliyor! Adalet Bakanı Bozdağ resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, imar affına ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında imar affında köklü düzenleme yapılacağını söyledi.

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

Fitch'ten Çin'deki emlak şirketlerine nakit sıkışıklığı uyarısı!

Fitch son aylarda borç kriziyle boğuşan Çin emlak sektörüyle ilgili değerlendirmelerde yaptı. Rapora göre konut satışlarının yüzde 30 gerilemesi halinde, Fitch'in derecelendirdiği 40 kuruluştan yaklaşık üçte biri nakit sıkışıklığıyla karşılaşabilir. 

Çanakkale Köprüsü Marmara'nın transit trafik yükünü sırtlayacak!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü", Marmara Bölgesi'nin transit trafik yükünü de sırtlayacak.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…

İzmir Kemalpaşa'nın konut alanı sıkıntısı çözülmeli!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısında bulundu. 

Manisa Salihli'de yeni yeraltı otoparkı açıldı!

Manisa Salihli'de 500 araçlık yeraltı otoparkı da Salihli halkının kullanımına sunuldu.  Trafik sıkışıklığı sorununu azaltacak ve vatandaşların araçlarını güvenle park edebileceği modern yeraltı otoparkında kayıtlar başladı. 

Elon Musk'ın yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor!

Yatırımcı ve girişimci Elon Musk'ın aylar önce duyurduğu çılgın projesi hayata geçiriliyor. Trafik sıkışıklığı son verecek yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor.

Döviz kiralarının TL'ye dönmesi sıkıntıları çözecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Döviz kiralarının TL'ye dönmesi sıkıntıları çözecek" dedi.

Kimya sektörü, gayrimenkulü arkasından sürüklüyor!

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, "Kimya sektörünün lokomotif olma özelliği var. Otomotiv, gayrimenkul gibi birçok sektörü arkasından sürüklüyor." dedi.

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

izmir trafik sıkışıklığı endeksi Haberi

izmir trafik sıkışıklığı endeksi


İstanbul başta olmak üzere büyük illerdeki trafik sorunu, çok sayıda sürücü ve yolcunun aşırı zaman kaybı ve stres yaşamasına neden oluyor. Türkiye'ye özel servisleriyle beğeni toplayan internet şirketi Yandex, sahip olduğu teknoloji ile İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmirliler için de "trafik sıkışıklığı endeksi" hizmetini sunmaya başladı. İzmir'in trafiğini analiz eden Yandex, İzmirlilerin 24 saat içinde trafikte yaklaşık 2 yıllık bir zamanı kaybettiğini ortaya çıkardı.


Sabahları yoğun

Özellikle hafta içi sabah 07.00'de başlayan trafik yoğunluğu, saat 08.20-09.00 saatleri arasında 4-5 puana ulaşıyor. Elde edilen ortalama verilere bakıldığında 09.20'de azalmaya başlayan İzmir trafiği daha sonra öğlen saatlerinde yeniden yoğunlaşmaya başlıyor. Saat 14.30'da sabah saatlerindeki yoğunlukla yeniden karşılaşan İzmirliler en büyük sıkıntıyı ise akşam saatlerinde yaşıyor. İş çıkış saatlerine denk gelen 18.00 ile 20.00...