21 / 05 / 2024

İzmir turist rakamları

İzmir turist rakamları

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir, turizmde 2014 yılında kötü bir dönem geçirse de son 9 yılda yatak kapasitesini ve turizm işletmeli tesis sayısını yüzde 30 artırdı.

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

İzmir'in ilçe ilçe konut stoku rakamları!

Seri ilan sitelerinin verileri ve inşaatı devam eden veya tamamlanmış satışa sunulan konut rakamları değerlendirildiğinde İzmir'in konut stokunun 85 bine yükseldiği ortaya çıktı. İşte İzmir'in ilçe ilçe konut stoku rakamları...

İzmir merkeze yeni bir müze yapılması planlanıyor!

İzmir Arkeoloji Müzesi’ne turist taşımakta zorlandıklarını söyleyen İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), kent merkezine yeni bir müze yapılmasını istiyor.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

İzmir’de en fazla turist Efes’e geldi!

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin Almanya’da yapılan toplantısında Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Efes, yılın ilk 6 ayında İzmir’in en fazla turist çeken yeri oldu.

İzmir'de turist sayısı düştü!

İzmir'e hava ve deniz yoluyla gelen turist sayısı gerilemeye devam ediyor, Haziran ayında geçen yılın aynı ayına kente gelen turist sayısında yüzde 8,1 düşüş gözlendi.

İzmir'de turist sayısı Nisan'da 71 bin 371 kişiye geriledi!

ETİK tarafından İzmir'e Nisan ayında havayolu ve denizyoluyla giriş yapan turist sayıları ile İzmir'e Ocak, Şubat Mart ve Nisan aylarında ilk dört ülke sıralaması başlıklarını içeren bir rapor hazırlandı.

Bursa'da geçtiğimiz yıl 1.3 milyon turist konakladı!

Bursa SKAL Kulübü Başkanı Vehbi Varlık, "Bursa'da geçen yıl, ilgili bakanlıktan belgeli otellerin rakamlarına göre 1 milyon 334 bin 979 turist konakladı" dedi..

Bergama 2015'te 3 milyon turist hedefliyor!

Bergama'nın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmesiyle gözde olan İzmir 2014'te 1 milyon 270 bin yabancı turisti ağırladı. Efes'in de listeye dahil edilmesinin beklendiği 2015'te hedef 3 milyon turist..

Ahmet Nazif Zorlu: İzmir'in turizm potansiyeli geliştirilmeli!

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "İzmir bir cennet. Bu, çok iyi bir şekilde planlanarak kullanılırsa İzmir turist cenneti olur. Bunu çok akıllıca düşnerek yapmak gerekir. İzmir'de bu potansiyel var ancak değerlendirilmiyor" dedi.

İspanya turist sayısında rekor kırdı!

İspanya, geçen yaz turist sayısında rekor kırdı Dünya Turizm Örgütü'nün rakamlarına göre, Fransa (89 milyon) ve ABD'nin ardından dünyanın en çok turist alan ülkesi İspanya'ya geçen yaz 31 milyon turist geldi.

İspanya dünyanın en çok turist alan ülkesi!

Dünya Turizm Örgütü'nün rakamlarına göre, Fransa (89 milyon) ve ABD'nin (71 milyon) ardından dünyanın en çok turist alan ülkesi İspanya'ya (60,66 milyon), geçen yaz 31 milyon turist geldi...

İzmir turist rakamları Haberi

İzmir turist rakamları


İzmir'de 2006 yılında 35 bin 122 olan yatak kapasitesi 45 bine, 172 olan turizm işletmeli tesis sayısı ise 220'ye ulaştı. 

AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, kente gelen turist sayısında kötü bir dönem geçiren ve bir önceki yıla göre yüzde 7'lik bir düşüş yaşayan İzmir, yatının alanında büyüdü. 

2006 yılında işletme belgeli 130 tesis, 24 bin 639 yatak sayısı bulunan İzmir'de, bu rakam 2014'de 172 tesis, 32 bin 601 yatağa ulaştı. 

Dokuz yıl önce yatırım belgeli 42 tesis ve 10 bin 483 yatak sayısı da 2014'de 48 tesis, 12 bin 140 yatak sayısına çıktı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli 45 bin yatağa ulaşan kentte, belediye belgeli tesislerin yatak kapasitesiyle birlikte bu rakamın 70 bine yükseldiği belirtildi. 


"YATAK KAPASİTESİ EN...