07 / 05 / 2024

İzmir turizm yerleri

İzmir turizm yerleri

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir'de 2006 yılında 35 bin 122 olan yatak kapasitesi 45 bine, 172 olan turizm işletmeli tesis sayısı ise 220'ye ulaştı.

Turizm firmaları ‘yazlık kiralama’ işine girdi! 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber tatil planları da hız kazandı İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu,sayfiye yerlerinde fiyat artışlarının yaşanabileceğini belirterek, Bu evleri Trivago, ETS TUR gibi turizm firmalarının pazarlamaya başladığını dile getirdi.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

4 ildeki 13 adet turizm imarlı arazi 373.2 milyon TL'ye satılıyor!

TOKİ, Adana, Aydın, Bursa ve İzmir'de yer alan 13 adet turizm imarlı araziyi 373.2 milyon TL toplam bedelle satıyor. İşte ayrıntılar... 

İzmir Karaburun'da konut ve turizm imarlı 2 arsa satılıyor! İhalesi Eylül'de! 

İzmir Karaburun Belediyesi, İzmir ili, Karaburun ilçesi, İskele Mahallesi'nde yer alan 2 adet konut ve turizm imarlı arsayı satıyor. Peki Karaburun'daki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Arsaların satış fiyatları ne kadar? 

Deprem uzmanı İzmir'i işaret etti! Bugün olmazsa yarın deprem olacak! İzmir'in riskli yerleri açıklandı!

Deprem uzmanı İzmir'i işaret etti! Bugün olmazsa yarın deprem olacak! İzmir'in riskli yerleri açıklandı!

Yatırımcılar dikkat! Turizm cenneti O ilimizde 7 bin 247 metrekare arsa satışa çıkıyor!

Yatırımcıların iştahını kabartan bir arsa daha satışa sunuluyor. Turizm cenneti İzmir Çeşme'de 7 bin 247 metrekare turizm imarlı arsa mahkemeden satışa çıkarılıyor.

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Mehmet Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen"Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı"nda, "Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu...

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Alachaty Turizm'den Çeşme'ye yeni otel!

Alachaty Turizm Anonim Şirketi İzmir Çeşme'de 30 milyon 600 bin TL yatırımla yeni bir otel inşa edecek

Turizmde yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi açılışında konuştu. Bakan Ersoy, ''Önümüzdeki yıl yeni tahsis ihaleleri gerçekleşecek'' diye konuştu.

Alaçatı'ya milyon dolarlık turizm yatırımları yapılıyor!

İzmir’de yazlık sektöründe Çeşme'ye yeni rakip çıktı. Alaçatı’da milyon dolarlık turizm yatırımları yapılıyor.

İzmir Özdere Kesre Turizm Bölgesi çevre düzeni planı askıda!

İzmir Menderes İlçesi ( Kesre ) Mevkii Turizm Bölgesine ait 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıda...

İzmir turizm yerleri Haberi

İzmir turizm yerleri


Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir, turizmde 2014 yılında kötü bir dönem geçirse de son 9 yılda yatak kapasitesini ve turizm işletmeli tesis sayısını yüzde 30 artırdı. 

İzmir'de 2006 yılında 35 bin 122 olan yatak kapasitesi 45 bine, 172 olan turizm işletmeli tesis sayısı ise 220'ye ulaştı. 


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlenilen bilgiye göre, kente gelen turist sayısında kötü bir dönem geçiren ve bir önceki yıla göre yüzde 7'lik bir düşüş yaşayan İzmir, yatırım alanında büyüdü. 2006 yılında işletme belgeli 130 tesis, 24 bin 639 yatak sayısı bulunan İzmir'de, bu rakam 2014'de 172 tesis, 32 bin 601 yatağa ulaştı. Dokuz yıl önce yatırım belgeli 42 tesis ve 10 bin 483 yatak sayısı da 2014"de 48 tesis, 12 bin 140...