08 / 05 / 2024

İzmir Yalı Mahallesinde kentsel dönüşüm

İzmir Yalı Mahallesinde kentsel dönüşüm

‘Yalı’ adını alan mahallenin tarihi 100 yıl öncesine dayanıyor. Sahilin hemen kıyısında Kulalıların kurduğu mahalle, bugünlerde Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların yaşadığı kozmopolit bir yapıya sahip.

Neva Yalı İzmir'de 24 ay vade fırsatı! Aralık 2025'te teslim!

Neva Yalı İzmir projesinde satış süreci devam ediyor. Teslimlerin 2025 yılının Aralık ayında gerçekleştirileceği projede 24 ay vade imkanı sağlanıyor.

Neva Yalı İzmir nerede? Neva Yalı fiyat listesi!

Rönesans Holding imzasıyla hayata geçirilen Neva Yalı İzmir projesi dört bloktan meydana geliyor. Peki Neva Yalı İzmir konut fiyatları ne kadar? İşte Neva Yalı İzmir fiyat listesi.

Neva Yalı İzmir satışta! Yeni proje!

Rönesans Holding tarafından, Neva Yalı İzmir projesi hayata geçiriliyor. Dört bloktan meydana gelen projede 1+1, 2+1 3+1 4+1 konut tipleri yer alıyor. Peki Neva Yalı İzmir konut fiyatları ne kadar? İşte Neva Yalı İzmir fiyat listesi.

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklentiler yıkıldı!

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nda tartışmalara neden olan eklentiler, tepkilerin ardından Bayraklı Belediyesi tarafından yıkıldı. 

İzmir Saime Sultan Yalısı'nda kaçak eklenti gerginliği! 

İzmir Körfezi'nde bulunan ve 142 yıllık tarihe sahip Saime Sultan Yalısı'nın orijinal dokusunun bozulduğu iddiasıyla İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu suç duyurusu yaptı. 14 Ekim'de 2020'de yıkım kararı alınmasına rağmen yalı ile ilgili yıkım gerçekleşmedi.

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

İZODER İzmir'de Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri düzenliyor!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü olarak bilinen İZODER İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle İzmir’de ‘Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri’ düzenliyor. 

Yalı Mahallesi Parkı Karşıyaka'da yükselecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamının yoğunluğundan kurtulup nefes almak isteyenler için Mavişehir’de Yalı Mahallesi Parkı'nı hayata geçiriyor.

İzmir Yalı Stadı için Aziz Kocaoğlu'na son çağrı!

Yalı Stadı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenen AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli, “Büyükşehir davadan vazgeçtiği gün inşaat sürecek. Başkan bizi zaman kaybından kurtarsın.” dedi

Çeşme Ilıca Villaları yalın tasarımıyla dikkat çekiyor!

RSG İç Mimarlık imzasını taşıyan, İzmir Çeşme’deki Ilıca Villaları, doğayla bütünleşen, yalın ve fonksiyonel tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Proje toplam 10 villadan meydana geliyor.

Didim Yalı Caddesi projesine dönüşüm ödülü verildi!

12 Mart tarihinde İzmir’in Seferihisar ilçesinde gerçekleşen Sosyal Demokrat Yerel Yönetimler proje (SODEM) ödülleri kapsamında Didim Belediye Başkanı A. Deniz, Atabay Yalı Caddesi Sağlıklaştırma ve Güzelleştirme projesiyle ödüle layık görüldü.

Karşıyaka Yalı Stadı inşa edilecek!

İzmir Karşıyaka Başkanı Ali Erten, Yalı'daki eski ilçe ' stadının bulunduğu arazide projelendirilen 15 bin kişilik yeni stat için, "Öyle ya da böyle, bu tesis yapılacak" dedi.

Düzce Akçakoca'ya spor salonu inşa edilecek!

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Yalı mahallesinde Spor Genel Müdürlüğü yatırım planlamaları doğrultusunda bin kişilik spor salonu yapılacaktır.

İzmir Yalı Mahallesinde kentsel dönüşüm Haberi

İzmir Yalı Mahallesinde kentsel dönüşüm

Adını deniz kıyısına yakınlığından alan Karşıyaka'daki Yalı Mahallesi'nin bugün sadece adı kaldı. Yıllar geçtikçe denize uzaklaşan Yalı Mahallesi'nin kuruluşu 100 yıl öncesine dayanıyor. Mahallenin bulunduğu bölge, sahilin hemen kıyısında yer alıyordu. Ancak nüfusun artması ve betonlaşmanın çoğalmasıyla denizden uzaklaşan mahallede Şemikler, Fikri Altay, Demirköprü ve Yalı semtleri oluştu.


35 bin nüfusun yaşadığı mahallede bir zamanlar Salhane bölgesindeki Kula Fabrikası'nda çalışan Kulalılar çoğunluktaydı. Bir o kadar da göçmen vatandaşların bulunduğu mahalle şimdilerde Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşın yaşadığı kozmopolit bir semt haline geldi.


Denize sıfırdı 


Şu anki Hasan Türker Futbol Sahası'nın bulunduğu yerin sahil olduğunu anlatan Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk, "Benim çocukluk yıllarımdı.

O zamanlar deniz mahallemizin hemen kıyısındaydı. Hatta azmak diye de bilinirdi. Balıkçılar kayıklarını oraya bağlıyordu. 1960'lı yıllara kadar denize girer...