03 / 05 / 2024

İzmir yazlık emlak piyasası

İzmir yazlık emlak piyasası

EVA Gayrimenkul Değerleme, İzmir'de yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor.

İzmir Karaburun'da 14 arsa ve arazi satışa çıkıyor! Yazlık bölgede arsa ve arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın!

İzmir Karaburun Saip, Saipaltı (Yalı), ve Ambarseki Mevkiinde yer alan 14 arsa ve arazi satışa çıkıyor... Yazlık bölgede arsa ve arazi arayanlar bu tarihleri kaçırmayın...

İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satılacak! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Dikili Belediyesi, İzmir Dikili'de tam 15 adet arsa satacak. Yazlık bölgelerde arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Yazlık eve emlak vergisi ödenip ödenmeyeceği binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Çeşme’de ortalama yazlık fiyatı 1 milyon 81 bin TL!

Endeksa verilerine göre İzmir Çeşme’de ortalama yazlık konut fiyatı 1 milyon 81 bin 485 TL, geri dönüş süresi 37 yıl, ortalama kira bedeli 1.980 TL. 

Çeşme'de yazlık ev sahiplerine Yunanistan vizesi kolaylığı!

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın alan tapu sahiplerine vize kolaylığı sağlanacağını müjdeledi.

Yazlık ev için de emlak vergisi ödemek gerekiyor!

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor.

Yazlık bölgelerdeki emlakçılara dikkat!

Yazlık bölgelerden ev kiralamayı düşünenlere uyarı geldi. Yetkililer, ev kiralayacaklara mağdur olmamaları için belgeli, bürosu olan emlakçılardan kiralama işlemi gerçekleştirmesini öneriyor. 

Yazlık sitelerde aidat sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yazlık sitelerde yaşanan aidat sorunu" kaleme aldı. İşte yazının detayları..

Yazlık bölgelerde emlak sektörü canlandı!

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte yazlık bölgelerde emlak fiyatları canlandı. Aydın, İzmir, Muğla ve Balıkesir gibi illerde yazlık ve otellerin fiyatları arttı.

Yazlık ev alacakların gözde bölgeleri İzmir, Antalya ve Didim!

Yaz mevsiminin geç gelmesine rağmen yazlık bölgelerde hareketliliğin başladığına dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, bu yıl en çok talep gören yazlık bölgeler arasında Antalya, Didim ve İzmir’in yer aldığını söyledi.

Hangi bölgeden yazlık alınmalı?

Tatil mevsiminin başlamasıyla şehirlerden kaçan insanlar, yazlık bölgelerine hücum etti. Son iki günde başta Balıkesir, İzmir, Antalya, Adana ve Muğla başta olmak üzere deniz ve yaylalarıyla öne çıkan şehirler yazlıkçıların akınına uğradı.

Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergide meskenler için bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, yazlık eve muafiyet uygulanır mı? Yazlık eve emlak vergisi ödenir mi?

Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti İzmir'den yazlık ev aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir’in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. Dünyaca tanınan ünlü isimlerin emlak danışmanlığını yürüten bir İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş açıkladı.

İzmir yazlık emlak piyasası Haberi

İzmir yazlık emlak piyasası

EVA Gayrimenkul Değerleme, İzmir'de yazlık konutların çevre verileri ve gelişimlerini inceleyerek yazlık konut değerlerini ve beldelerdeki fırsatları ortaya koyuyor. Araştırma kapsamında Çeşme Alaçatı ve Urla ikincil konut pazarında yaşanan yeni gelişmeler gözler önüne seriliyor.


Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme'nin İzmir genelinde gerçekleştirdiği yazlık konut piyasası araştırması, önde gelen turizm merkezlerinde ikincil konutların çevre verileri ve gelişimlerini analiz ederek yazlık ev piyasası fırsatları ve değerlerini açığa çıkarıyor.


İzmir'in gözdesi Çeşme Alaçatı yükselişte

Çeşme merkezine kıyasla daha yoğun ilgi gören Alaçatı, son yılların trend lokasyonu olarak öne çıkıyor. Kendine özgü taş mimarisi, sörf tutkular için ideal denizi ve renkli gece yaşamı nedeniyle tercihte başı çeken Alaçatı, turizm odaklı gelişim gösteriyor. Buna bağlı olarak talep yazın artıyor, kışın azalıyor. Beldede imar parsel...