27 / 04 / 2024

İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu

İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı. Yunanistan'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'de Yunanistan Konsolosluk binası restorasyonu başladı!

İzmir 'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.

Çeşme'nin mega projesi rafa mı kaldırılıyor? İzmir'in Kanal İstanbul'u olacaktı...

İzmir'in Kanal İstanbul'u olarak bilinen Çeşme Projesi ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ söz konusu proje ile ilgili olarak projenin bakanlık tarafından da o kadar savunulduğunu görmediği

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! ABD’de çalışacak sözleşmeli personel alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, Los Angeles Başkonsolosluğu’nda istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru şartları ve başvuru tarihleri kesinleşti.

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu paranın çeyreğini bir arada görmedik bile! New Jersey merkezli Forbes dergisi, her sene dünyanın en varlıklı insanlarının listesini resmen paylaştı. İşte, 2023'te ismini listeye yazdıran dünyanın en varlıklı 10 insanı...

Altını olanların aklı başından uçacak! Bunu duyan kalpten gidebilir! 

En önemli yatırım araçlarından biri olan altına talep artıyor. İddialar, dünya çapında birçok ülkenin altın toplamaya başlamasıyla gündeme geldi. Rusya ve Çin'in piyasadan gizlice altın toplayarak dengesiz fiyat hareketlerine neden olduğu bildiriliyor.

Fiyatını görenin aklı başından uçuyor! Tam 50 bin TL! İşte Huawei Mate Xs 2 2 Ekim 2022 fiyat listesi...

Özellikleri ile iddiasını koyan Huawei Mate Xs 2 tam 50 bin TL! Fiyatını görenin aklı başından uçuyor! Peki, Huawei Mate Xs 2 fiyatları ne kadar? İşte Huawei Mate Xs 2 2 Ekim 2022 fiyat listesi...

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

Taksim Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde kira krizi!

İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi'nde binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun tahliye kararı için yargıya gitti. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle uyuşmadığını dile getirdi. 

Pakistan'da Türkiye Karaçi Başkonsolosluğu binası açıldı!

Türkiye'nin Pakistan'daki Karaçi Başkonsolosluğu'nun yeni binasının açılış töreni bugün gerçekleşti. 

İzmir Bayraklı'daki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü?

İzmir Bayraklı Manavkuyu semtindeki Doğanlar Apartmanı’nın çökme anları, İzmir depreminin simge görüntüsü oldu. Peki Doğanlar Apartmanı neden olduğu yere çöktü? İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş açıkladı. 

Kayseri Uğurevler'de kentsel dönüşüm başladı!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı, Uğurevler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında okul inşa ediliyor.

Selanik Başkonsolosluğu'ndan Atatürk evi açıklaması!

Selanik Başkonsolosluğu yaptığı açıklamada Atatürk Evi'nin yapılacak bakım nedeniyle 24-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında ziyarete kapalı olacağını duyurdu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu Sarıyer'deki arazisine yeni yapılar inşa ediyor!

Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Sarıyer'in İstinye Mahallesi'ndeki arazisinde ek bina inşa etmek için İBB İmar Müdürlüğüne başvurdu. İBB'den gerekli izinler alındı...

İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu Haberi

İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.


Yunanistan'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı. Yunan medyasmdaki satılacaklar listesinde yayımlanan, İzmir l'inci Kordon'da, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi konsolosluk binasına, Aleksis Çipras'ın başında olduğu Yunan Hükümeti maddi kaynağı sağladı ve restorasyona başlandı. 


Restorasyonunu üstlenen 'Birlik İnşaat'ın sahibi yüksek mimar Turgay Bakır, tarihi konsolosluk binasının 19'uncu yüzyılın sonunda yapıldığını hatırlattı. Bakır, "Binanın içinde temelden güçlendirme, aslına uygun restorasyon çalışmalarına başladık. Bu bina Kordon'daki önemli yapılardan biri. 400 günde bitirmeyi hedefledik" dedi. 


Yunanistan Başkonsolosluğu binasına komşu, şu an kullanılmayan Alman Başkonsolosluğu binası ve bir diğer tarihi yapı da kurtarılmayı...