03 / 05 / 2024

izmir zeytin alanları

izmir zeytin alanları

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "Zeytin alanlar SİT değilmiş" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Evora İzmir'in ticari alanlarında yüzde 15 indirim! 

Emlak Konut GYO güvencesi, Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığı ile inşa edilen Evora İzmir projesinin ticari alanlarında yüzde 15 indirim imkanı sunuluyor. Proje için başlatılan kampanya kapsamında indirimin dışında bir de yüzde 25 peşinatla 36 ay vade imkanı sağlanıyor. 

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

İzmir'de tarım alanları imara açıldı iddiası!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım alanlarının imara açıldığı tespit edildi. Söz konusu imarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları durdurun talimatı verdi. 

İzmir Bayraklı'da bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

İzmir İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, İzmir'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

İzmir'deki toplanma alanları açıklandı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında depremden evleri zarar gören ve evlerine girmeye korkan vatandaşlar için İzmir Valiliği tarafından toplanma alanları açıklandı. Bayraklı Aşık Veysel Rekreasyon ve Ege Üniversitesi Kampüs Alanı’nda çadır kurulacak.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de belirlenen toplanma alanları mecliste!

İzmir'deki binalar için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve belirlenen toplanma alanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar mecliste!

İzmir'in Menderes ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kiraz'da riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar mecliste!

İzmir'in Kiraz ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de imara açılan tarım ve sit alanları meclis gündemine taşındı!

İzmir'de imara açılan tarım ve sit alanları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tarım arazileri konut alanlarına dönüştü!

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Erkan Rehber, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında zeytin alanları ve meraların yatırıma açılmasını değerlendirdi.

Zeytinlik alanlarında yüzde 10 konut yapma hakkı kaybedildi!

Komuoyundaki tepkiler nedeniyle zeytin alan alanlarında sanayi tesisi yapılmasının önünü açan düzenleme geri çekildi. Zeytinliklere yüzde 10’a kadar konut yapma hakkı ortadan kaldırıldı.

İzmir Torbalı'da SİT alanları düzenleniyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, turizm cennetlerinden Çeşme başta olmak üzere kent genelindeki SİT alanlarına yönelik, uzman 18 akademisyenle yeniden inceleme başlattı. Torbalı'da ise Yeniköy, Karakızlar, Dağkızılca gibi bölgelerde SİT alanı tartışmaları bulunuyor.

izmir zeytin alanları Haberi

izmir zeytin alanları

Bu sütunlarda 4 Mart tarihinde yayınlanan "Son zeytin alanının da imara açılacağının belgesi" başlıklı yazımda Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde 13 hektar (13 milyon metrekare) zeytinlik alanın göz göre yok edildiğine değinmiştim. 


Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin zeytinlik alanları imarı açacağını başvuru yapan toprak sahiplerine yazılı olarak bildirmede bile sakınca görmediğini belgeleriyle ortaya koymuştum. 

Bölgeye sanayi tesisleri için verilen yer seçim belgesinde; Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı'mn onayının bulunduğunu vurgulamıştım. 


Orman Bölge Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan herhangi bir itiraz gelmedi. 

Kültür Bakanlığı ise bir açıklama gönderdi. 

Önce o açıklamaya bakalım: "Son zeytin alanının da imara açılacağının belgesi" başlığıyla kaleme alınan yazıda İzmir İli, Kemalpaşa İlçesinde 1300 hektar yüzölçümlü zeytinlik alanın OSB olarak imara açıldığı belirtilerek, bahsedilen alana...