04 / 05 / 2024

izmirde betonlaşma mı olacak

izmirde betonlaşma mı olacak

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Adalet Bakanı Tunç resmen açıkladı! Kirada yüzde 25’in üzerinde de anlaşma mümkün!

1 Eylül’de başlayan kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması konusunda konut sahipleri ve kiracıların kafalarında soru işaretleri yer alıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin açıklama yaparak konuya ilişkin merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar...

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

O belediyeler birçok araziyi satılığa çıkardı!

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi; arsa, lojman ve sağlık alanını satışa çıkardı. Belediye, çevredeki yoğun betonlaşma sebebiyle park alanı olarak düzenlenmesi gereken, içinde pek çok yetişkin meyve ağaçlarının olduğu araziyi satışa çıkardı.

İPhone yeni tasarıma mı geçiyor! İPhone 16 nasıl tasarıma sahip olacak?

iPhone 14 Pro serisinde tasarım değişikliği yapan teknoloji devi Apple'ın bir sonraki tasarım değişikliğini İPhone 16 modellerinde yapması bekleniyor.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Validebağ Millet Bahçesi projesi revize edildi!

Uzun süredir tartışılan Validebağ Korusu’nun ‘betonlaşma kâbusu’ mutlu sonla bitti. Üsküdar Belediye Başkanı hazırladıkları proje için, “Koruyu baştan sona rehabilite edeceğiz. Beton asla olmayacak, araç girmeyecek, metal, naylon ve plastik de olmayacak” dedi.

İstanbul'da betonlaşma tehlikesi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fuat Bol bugünkü köşe yazısında İstanbul'daki betonlaşma sorununu kaleme aldı. İşte Bol'un o yazısı...

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

Maltepe'de 9 katlı binaya izinsiz yıkım!

İstanbul Maltepe’de yaklaşık bir ay önce boşaltılan 9 katlı binanın yıkım izin alınmadan başladı. Zabıta görevlileri yıkıma müdahale etti. 

Osman Gürün'den Bodrum'da imara açılan arazilere ilişkin açıklama!

Bir televizyon programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, betonlaşma tehdidi altında olan Muğla’nın cennet kıyılarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Gürün, Mollaveisoğlu’nun Bodrum’un Ortakent Mahallesi’ndeki 1.1 milyon metrekarelik hazine arazisinin imara

Osman Gürün: Görevimiz Gökova’yı kurtarmak!

Muğla’nın cennet kıyıları betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya. Kıyıların sit statüleri değiştirilip, imar planları düzenleniyor.. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Başka Gökova yok. Ucu açık ve kapsamı belirsiz bakanlık planlarının iptali için her türlü mücadeleyi vereceğiz” dedi.

izmirde betonlaşma mı olacak Haberi

izmirde betonlaşma mı olacak

İzmir'de inşaat sektörünün gelişmesinin önündeki en büyük engelin, yeni arsa üretilememesi olduğunu kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, kent ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi. İzmir'de kentsel dönüşümün bireysel olarak yapıldığı bilgisini veren Nasır, federasyon olarak yapılanları dönüşüm olarak değerlendirmediklerini belirterek, "'Bunun adı kentsel dönüşüm değil, 'yık - yaptır" dedi. MÜFED Başkanı Necip Nasır, "izmir'i ileriye taşıyacak vizyon sahibi planların olmaması çok daha farklı bir tehlike doğuruyor. Planları olmayan izmir'de, haliyle eski yapıları yıkıp yapıyorlar. Aslında doğru uygulansa, şehrimiz ve ülke adına çok yararlı olacak kanundan bazıları faydalanarak gelişi güzel işler yapıyor. Belki depreme dayanıklı sağlıklı yapılara sahip olacağız, ama betonlaşmış, vizyon ve misyonu olmayan bir kent haline dönüşmemiz de yakındır" uyarısında bulundu. 



İzmir 9...