03 / 05 / 2024

İzmirde konutlaşma neye bağlıdır

İzmirde konutlaşma neye bağlıdır

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, turizmde marka olan Foça, Dikili, Urla, Çeşme ve Dikili ile Çandarlı Limanı bölgesinde yapılaşmanın arttığını söyledi.

Piyasa Kurdu sordu, vatandaşlar yanıtladı: 1 milyon TL paranız olsa neye yatırırsınız? 

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Piyasa Kurdu "1 milyon TL paranız olsa neye yatırırsınız?" diye sordu. İşte söz konusu paylaşım ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün: Bu ilçelerimize konut yapılmalı!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Akgün Altuğ, Sakarya'nın kuzey ilçelerinin büyük bir gelişim ve dönüşüm içinde olduğunu belirterek buralarda konutlaşma ihtiyacının ön planda olduğunu belirtti.

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. İşte yüz binlerce konut mağdurunu yakından ilgilendiren o görüşmenin detayları...

Ev kirası artışı neye göre yapılır?

Türkiye genelinde artan kira fiyatları tartışma konusu oldu. Peki, kira oranları neden yükseliyor? Kiraya yapılan zamlar neye göre yapılıyor? İşte detaylar...

Kapadokya'da sit alanında konut inşa ediliyor iddiası!

Kapadokya, Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Kapadokya'da toplu konutlaşma gittikçe hızlanıyor. Sit alanlarına da konut inşa edildiği ileri sürülüyor.

Konut mağdurlarının meclisten beklentileri ne?

Konutla dolandırılan hak sahiplerini temsilen bir açıklama yapan mağdur Fahri Kaygu, kentsel dönüşümle ilgili çıkartılan yasadaki fesih hakkının suiistimale açık olduğunu söyledi.

OSB'ler sanayiyi konutlaşma baskısından kurtaracak!

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yeni nesil OSB’lerin sanayiyi konutlaşma baskısından kurtaracağını söyledi.

Hüseyin Genç: Konut sorunumuzu çözüme ulaştırıyoruz!

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, geleneksel bilgilendirme toplantısında öncelikli olarak ilçenin 18 uygulamasına ağırlık verdiklerini İfade ederek, "Konutlaşma gelişmeye katkı sağlamaktadır" dedi.

Başiskele'de imar yolları açılıyor!

Başiskele Belediyesi bu yönde yaptığı çalışmalar kapsamında hizmetlerini sürdürüyor. Nüfusun her geçen gün arttığı Başiskele'de artan yapılaşmaya yönelik açılan yeni imar yolları, ilçenin gelişmesi ve konutlaşma açısından da büyümesine olanak sağlıyor.

Gaziantep Kalesi konutlaştırılmasın!

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken, "Gaziantep Kalesi çevresinde yapılaşma izni 12,50 metre yüksekliğiyle sınırlıyken şimdi 20 metreye çıkarıldı. Bu kadar önemli bölgeyi, konutlaşma tehlikesi altına sokma şansımız yok" dedi.

Başiskele yeni imar çalışmalarıyla gelişiyor!

Nüfusun her geçen gün arttığı Başiskele ‘de artan yapılaşmaya yönelik açılan yeni imar yolları ilçenin gelişmesi ve konutlaşma açısından da büyümesine olanak sağlıyor.

Gayrimenkuldeki hareketlilik mobilya sektörünü de etkiliyor!

Kentleşme ve konutlaşma mobilya ihtiyacına olan talebin de artmasına sebep oluyor. Son yıllarda Türkiye’de gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketlilik mobilya alımlarına yansıdığı gibi, iç pazar hacminin de büyümesini sağlıyor.

Düzce'deki atıl alanlar kullanılabilecek!

Düzce Belediye Meclisi ‘tarihi’ bir olaya imza attı. 1994 yılından bu yana gündemde olan ‘tarım dışına’ çıkmış, ancak çeşitli nedenlerle atıl durumda bırakılan alanlar başta konutlaşma olmak üzere fonksiyonel alanlara dönüştürüldü.

İzmirde konutlaşma neye bağlıdır Haberi

İzmirde konutlaşma neye bağlıdır

Son dönemde büyük yatırımcıların ilgi gösterdiği İzmir'de, konut sayısı sanayileşme ve turizmin etkisini oıtaya koydu. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, turizmde marka olan Foça, Dikili, Urla, Çeşme ve Dikili ile Çandarlı Limanı bölgesinde yapılaşmanın arttığını söyledi. 


Güleroğlu, "Sanayini artması sektörü destekliyor. İnsanlar bir yere yatırım yapıyorsa lojistik düşünüyor demektir. Firmalar bürolarını kent merkezine, barınma ihtiyacım da iş yaptıkları bölgelere kuruyor. İş hareketliliğinin artmasıyla ciddi artış yaşanıyor. İstanbul ve Ankara yatırımcısı İzmir'e yatırımım çoktan yaptı. İzmir, diğer büyük illere bakıldığında ucuz ve iklim şartları daha uygun. İnsanlar bu hususlara dikkat ediyor" dedi. 


Fiyatlardaki artış ve talebin kent merkezinde görülmediğini ifade eden Mesut Güleroğlu, "Kent içinde durgunluk var. Piyasa hükümetin kurulmasını bekliyor. Ardından konut piyasasında hareketlenme yaşanacağını düşünüyoruz" dedi. 


Homeofisler revaçta

Güleroğlu, "Rezidansa...