08 / 05 / 2024

izmirde yeni serbest bölge mi kurulacak

izmirde yeni serbest bölge mi kurulacak

Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nin genişlemesiyle ilgili düzenlemenin sona erdiğini dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İkinci serbest bölgenin hayata geçmesiyle ilgili de güzel gelişmeler var" dedş

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti!

Emlakçılar yetki belgesi zorunluluğu düzenlemesindem memnun oldukları belirtiyor. Yeni düzenleme ile emlak sektöründe serbest piyasa dönemi bitti.

Serbest piyasasında fındık fiyatı 83 liraya yükseldi! İşte il il Eylül 2023 fındık fiyat listesi..

Giresun serbest piyasasında fındık fiyatı yeni haftaya 83 TL'den başladı. Peki, diğer illerde fındık fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Euro/TL kuru yeni haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün ne kadar? Euro kaç lira?

Dolar/TL kuru bugün serbest piyasada 27,044 liradan alınıp, 27,0460 liradan satılıyor. Peki Euro/TL kuru yeni haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün ne kadar? Euro kaç lira?

Merkez Bankası'ndan seçim öncesi yeni hamle geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan (TCMB) seçime sayılı günler kala yeni hamle geldi.  Merkez Bankası bankaların zorunlu karşılık yükümlülükleri üzerinde tuttukları yabancı para serbest hesaplar için ödediği faizi yüzde 4.75’e yükseltti.

GAPAS Serbest Kürsü 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi' etkinliği 27 Ocak'ta!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yeni etkinliği 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi!' 27 Ocak tarihinde yapılacak.

Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerindeki yatırımcılara kira ve faiz desteği!

İhtisas Serbest Bölgeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, "Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerinde kiralanan arazi ve binalar için 75 bin dolara kadar kira harcamalarının yarısı karşılanacak." dedi.

İran'da dolar ilk kez 30 bin tümeni aşarak yeni bir rekor kırdı!

İran'da serbest piyasada dolar ilk kez 30 bin tümeni aşarken avro da 35 bin 200 tümenin üstünde işlem görerek yeni tarihi rekor kırdı.

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir Bergama'da inşa edilecek Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye yeni iş sahası sunulacağını açıkladı.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

Serbest bölgelerdeki gayrimenkul sözleşmelerinde döviz istisnası!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, serbest bölgelerde yer alan gayrimenkul sözleşmelerine döviz istisnası getirildi.

izmirde yeni serbest bölge mi kurulacak Haberi

izmirde yeni serbest bölge mi kurulacak


İkincisi düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Anadolu Buluşmaları 2015, İzmir'de başladı. Yenilikçiliğin Türkiye çapına yayılması ve yüksek katma değerli üretimi teşvik etmek için düzenlenen etkinliğin açılışına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ile İzmir'deki borsa ve oda başkanları ile üniversitelerin yöneticileri katıldı.


Bir tek konu hedefi

Gaziemir'deki Ege Serbest Bölgesi'nin genişlemesiyle ilgili düzenlemenin sona erdiğini dile getiren Zeybekci, "İkinci serbest bölgenin hayata geçmesiyle ilgili de güzel gelişmeler var. İnşallah İzmir, Türkiye'nin en güçlü serbest bölgelerinin olduğu bir şehir olacak. Ama 'tematik' dediğimiz belli bir konu üzerine, tek bir konuda uzmanlaşan serbest bölgeler üzerine çalışıyoruz. Bunların da ilk başlangıçları İzmir'den...