29 / 04 / 2024

İzmirdeki mülteciler

İzmirdeki mülteciler

Açılışı için son hazırlıkların yapıldığı 750 kişi kapasiteli otel konforundaki merkezde Suriyelilerin de barındırılacağı öğrenildi.

BM'den afet bölgesine 3 bin çadır 

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm dünyayı hüzüne boğan depreme kayıtsız kalmadı ve zarar görenlere destek amacıyla Türkiye'ye 3 bin çadır gönderdi.

BİMDER, İdlib'de inşa edeceği 20 konut için hayırseverlerden yardım bekliyor!

Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Derneği (BİMDER), Suriye'nin İdlib kentinin Türkiye sınırına savaştan kaçarak yerleşen mülteciler için 20 Evlik konut inşa etmek istiyor.

Paris Belediyesinden mültecileri ortak yaşamla Fransızlaştırma girişimi!

Paris'in en pahalı bölgelerinde Fransızlarla birlikte yaşayabilecekleri ucuz barınma olanağı sunulan mülteciler Fransızlaştırılmak isteniyor.

Midilli Adası'ndaki evsiz mülteciler için gösteri düzenlendi!

Brüksel'de, Avrupa Parlamentosu önünde toplanan yüzlerce gösterici Midilli Adası'ndaki 4.000'i çocuk 13.000 mültecinin evsiz kalmasını protesto etti.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

Yunanistan'daki mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya!

Yunanistan'da yarısı başkent Atina'da olmak üzere ev ve kamplarda kalan mülteciler evsiz kalma riskiyle karşı karşıya...

İzmir'deki mülteciler için kira destek dayanışması başlatıldı!

Koronavirüs salgını herkesin sağlığını tehdit ederken bir yandan da ekonomik krizin getirdiği yük gün geçtikçe artıyor. Bu süreçte mültecilerin kiralarını ödeyememe durumları da arttı. İzmir Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi, mülteciler için kira destek kampanyası başlattı...

İdlib’de engelli ve yetimler için 100 konut inşa ediliyor!

Suriye’nin kuzeyinde 30-40 kilometre derinlikte güvenli bölge kurup mülteciler için kalıcı konutlar hayata geçirmeyi teklif eden Türkiye, ilk adımı ‘çatışmasızlık bölgesi’ İdlib’de attı. İdlib’de engelli ve yetimler için yapımına başlanan 100 konut 6 ay sonra sahiplerine teslim edilecek.

Kanada'da mülteciler evsiz kaldı!

Kanada Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'nın hazırladığı raporda ülkeye son yıllarda çok sayıda mülteci geldi ve mültecilere sağlanan konut ve sosyal barınma imkanları yetersiz kaldı.

TOKİ Suriyelilere bedava ev vermiyor!

Mülteciler Derneği, Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili sosyal medya ve kamuoyunda yanlış bilinen konular hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, "TOKİ evleri Suriyelilere bedava verilecek" iddiasının tamamen yanlış olduğu belirtildi.

Suriyeli mülteciler taşınmazlarıyla ilgili hak talep edebilecek!

Suriye’de göç eden mültecilerin taşınmazlarına kamulaştırma yolunu açan yasadan vazgeçmeyen Esad rejimi, değişikliğe gitti. İlk yasa hak talebi için 30 gün süre tanırken şimdi bu bir yıla çıkarıldı.

George ve Amal Clooney mülteciler için okul açacak!

George Clooney ve eşi Amal Clooney, Suriye’deki savaştan kaçan mülteci çocuklar için 7 okul açmayı planlıyor.

İzmirdeki mülteciler Haberi

İzmirdeki mülteciler

Türkiye'ye yasadışı yollardan giren yüzlerce kaçağın, Avrupa ülkelerine gitmek için geldikleri İzmir'de, Avrupa Birliği'nin de desteğiyle bir çalışma başlatıldı. Yaklaşık iki yıl önce, Harmandalı Mahallesi'nde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün projelendirdiği, Mülteci Kabul ve Barınma Merkezi'nin inşaatına başlandı. Yapılan çalışmalarla bina inşaatı tamamlandı. 60 dönümlük alanda kurulan, 750 kişi kapasiteli merkezde kalanların, belli zamanlarda dışarıya çıkma haklarının da bulunacağı öğrenildi. Ayrıca merkezde, televizyon izleme odalarının, internet salonunun, berber salonunun, terzi, çocuk oyun alanları, spor salonu, yemekhane, sağlık merkezi, çamaşırhane gibi bölümlerin de bulunacağı ifade edildi. Mültecilerin eğitimi için de, çeşitli branşlarda, sınıflar ve atölyelerin kurulacağı, özel bakıma muhtaç olan mülteciler için de, yine bakım odaları hazırlanacağı vurgulandı. 


AMACINA UYGUN 

İzmir'deki merkezin yapımının Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Çiğli Belediyesi'nden yetkililerin...