21 / 05 / 2024

izmire yeni opera binası mı yapılacak

izmire yeni opera binası mı yapılacak

Baş soprano Aytül Büyüksaraç, "Elhamra'nın restore edilmesi çok zor. Ayrıca bina olarak yetersiz. İzmir artık opera binasına kavuşturulmalı. En büyük hayalim yeni binada sahneye çıkmak" dedi

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Yeni AKM inşaatı görüntülendi!

Taksim'de 2019 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi binası yükseliyor. Hummalı çalışmanın devam ettiği inşaat sahasında sanatçıların performanslarını sergileneceği opera salonu bulunacak.

Yeni AKM'nin kaba inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Beyoğlu Belediye Başkanı Yıldız, "Yeni AKM'nin genel inşaatının yüzde 20'si, kaba inşaatının ise yüzde 60'ı tamamlandı. İnşaat alanında opera salonunun sahnesi ortaya çıkmaya başladı" diye konuştu...

Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak!

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 'nin yerine yapılacak olan yeni opera binasının temel atma töreni öncesi son hazırlıklar tamamlandı. Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak...

İzmir opera binası yakında açılacak!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Karahan, İzmir'deki Bornova Kültür Merkezinin inşaatının bittiğini, gelecek ay itibariyle İzmir Devlet Opera ve Balesi temsillerinin yeni merkezde yapılacağı müjdesini verdi...

Yeni AKM'nin temeli Pazar günü atılacak!

İstanbul'un Taksim ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine yapılacak olan yeni opera binası için son hazırlıklar tamamlandı. Projede temel atma töreni Pazar günü gerçekleşecek.

Nabi Avcı: AKM yerine yeni opera binası yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AKM binasıyla ilgili: "O binadan hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Rapor olmasa bile çıplak gözle görülüyor zaten.Orada İstanbul'a yakışan bir opera binasının yeniden projelendirilmesi ve yapılması gerekiyor." dedi.

İzmir Mavişehir Opera Binası'nın inşaatı 2017'de başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 400 milyon liraya malolması beklenen Türkiye'nin ilk ve tek opera binasının yapım çalışmalarına yeni yılla birlikte Karşıyaka'da başlayacak.

İzmir opera binasına 2020'de kavuşacak!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ilklerin şehri İzmir'in, performans sanatları merkezi özelliği ile yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk opera binasına 2020 yılında kavuşacak olmasının kente yeni bir renk ve dinanizm kazandıracağını belirtti.

Yunanistan'da 803 milyon dolarlık kültür merkezi inşa ediliyor!

Atina’nın yakınında geniş bir park içinde 803 milyon dolara bir kültür merkezi inşa ediliyor. Kültür merkezinin iki ana binası var. Biri 1.400 kişilik yeni opera binası; diğeri Yunan Milli Kütüphanesi için inşa edilen yeni bina.

Aytül Büyüksaraç: İzmir'e yeni opera binası yapılmalı!

Baş soprano Aytül Büyüksaraç, "Elhamra'nın restore edilmesi çok zor. Ayrıca bina olarak yetersiz. İzmir artık opera binasına kavuşturulmalı. En büyük hayalim yeni binada sahneye çıkmak" dedi

İzmir Belediyesi Opera Binası ödül aldı!

Akşan Yapı’ nın İzmir’ de hafif çelik yapı sistemi ile inşa edeceği 555 konutluk yeni projesi 35. Sokak’ın Mimarı Mehmet Kütükçüoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Opera Binası Ulusal

Yeni Nesil Evleri'nde 130 bin TL'ye!

PLS4M İnşaat'ın Gebze Şekerpınar'da inşa ettiği Yeni Nesil Evleri'nde dairelerin fiyatları 130 bin YTL'den başlıyor, 342 bin YTL'ye kadar çıkıyor.

izmire yeni opera binası mı yapılacak Haberi

izmire yeni opera binası mı yapılacak


İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, piyano tınılarının yankılandığı bir evde büyüdü. 16 yaşına gelince kendini bir anda konservatuvarın kapısında buldu. Annesinin elinden tutup götürdüğü operada bugün 30'uncu sanat yılını da geride bıraktı. Sahnelerin baş sopranosu Büyüksaraç, hem İzmir, hem de opera için yerel yöneticilere seslenirken, "Elhamra'nın restorasyonu çok zor. İzmir artık opera binasına kavuşsun" dedi. Büyüksaraç, en büyük hayalinin de yeni yapılacak sahnede opera seslendirmek olduğunu belirtti. 

-Opera maceranız nasıl başladı?

Opera maceram annem sayesinde başladı. Annem, gençlik yıllarında konservatuvarda piyano eğitimi almış ancak daha sonraları bırakmak zorunda kalmış. Bu yüzden içinde hep sanata karşı bir özlem vardı. Kendisi aynı zamanda lisede Yurttan Sesler Korosu'nun ilk sanatçılarından da biridir. Babam ile evlenene kadar da şarkı söylemeye devam etmiş. 

-Sesinizin...