01 / 07 / 2024

izmirgaz kullanım oranı

izmirgaz kullanım oranı

İzmir'de 2005 yılından beri doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, 16 bölgede 477 bin (BBS konut eşdeğeri) aboneye ulaştı. İzmirgaz yetkilileri, doğalgazın toplumda var olan kanının aksine zehirsiz olduğunu belirtti...

Merkez Bankası açıkladı: kapasite kullanımı arttı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yaptığı açıklamaya göre imalat sanayinde kapasite kullanım oranı (KKO), önceki aya göre 0,7 puan arttı.

Konut kredisi kullanım oranı azaldı mı?

Konut kredisi kullanım miktarı; 16 Ekim ile biten haftada, 9 Ekim ile biten haftaya göre 136 milyon TL azaldı. Böylelikle kullandırılan konut kredisin miktarında 22 hafta aralıksız süren artış sona erdi.

Markalı konut satışlarında banka kredisi ve senet kullanımı arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2020 yılı Ocak ayı sonuçları açıklandı. Endekse göre, Ocak ayında, yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.85, yabancıya satış oranı yüzde 8.34 olarak gözlendi, banka kredisi ve senet kullanımında artış yaşandı...

Konut satışında senet kullanımı düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; Haziran ayında, banka kredisi kullanım oranı bir önceki ay ile aynı kalırken, senet kullanımı 5 puan düştü.

Konut kredisi kullanımı düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Eylül 2018 verileri konut kredisi kullanım oranı düşüş gösterirken senetle konut ediniminde artış olduğunu gösteriyor…

Konut alımında senet kullanım oranı yüzde 47'ye yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan ‘Sektör Raporu Mayıs 2017’ sonuçlarına göre, Konut alımında senet kullanım oranı yüzde 47'ye yükseldi.

Konut kredilerinde kullanım oranının artması sektörü canlandıracak!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, konut kredilerinde kullanım oranının yüzde 80'e çıkarılma kararına ilişkin, "Faizlerin düşüşüyle başlayan olumlu hava bu kararla güçlenecek" dedi.

Son 10 yılda doğalgaz kullanımı yüzde 43 azaldı!

Kış bitti ve İstanbul’da baharın simgesi erguvanlar açtı. İGDAŞ, kışın ardından enerji tasarrufunda İstanbulluların karnesini açıkladı.2006’dan bu yana sayaç başına doğalgaz kullanımı yaklaşık yüzde 43 oranında azaldı.

Kapasite kullanım oranı temmuzda arttı!

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanımı, temmuz ayında bir önceki aya göre 0,8 puan artarak yüzde 75,9 seviyesine yükseldi.

Kapasite kullanım oranı yüzde 75,9'a yükseldi!

Temmuz ayı kapasite kullanım oranı beklentilerin üzerinde yüzde 75,9 geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı imalat sanayi kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre artış göstererek Temmuz'da yüzde 75,9 oldu.

İmarda karma kullanım alanı nedir?

İmar yönetmeliklerin göre; Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanları "konut alanı" olarak tanımlanıyor. Peki, imarda karma kullanım alanı nedir? Karma kullanım alanları nelerdir?

Memduh Büyükkılıç: İmarlı gelişmenin ve ekonomik kalkınmanın göstergesi enerji kullanımı!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir şehrin imarlı, planlı ve sağlık yapılaşması ile ekonomik kalkınmasının en büyük göstergesinin enerji kullanımındaki limitler olduğunu bildirdi...

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

izmirgaz kullanım oranı Haberi

izmirgaz kullanım oranı


İzmir'de 2005 yılından beri doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, 16 bölgede 477 bin (BBS konut eşdeğeri) aboneye ulaştı. İzmirgaz yetkilileri, doğalgazın toplumda var olan kanının aksine zehirsiz olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, “Doğalgaz zehirsiz, kokusuz ve renksiz bir gazdır ancak oluşabilecek gaz kaçaklarına karşı daha kolay hissedilebilmesi için çürük sarımsak kokusunu andıran bir koku maddesiyle kokulandırılmıştır.” denildi.


GÜVENLİK ÖNERİLERİ


İzmirgaz’ın kullanıcılarına tavsiye ettiği güvenli kullanım önerileri şunlar: "Evinizde çürük sarımsak kokusuna benzer bir koku hissettiğinizde, mutlaka Doğalgaz Acil Müdahale 187 hattını arayarak, görevlinin vereceği talimatları eksiksiz olarak uygulayın. Cihazlar, üretici firmaların talimatlarına uygun monte ettirilmeli. Cihazların periyodik bakımları, yetkili servislere yaptırılmalı. Konuttaki tesisat yapım aşamasında, İzmirgaz teknik şartname ve uygulamalarına göre açılmış menfezler kesinlikle kapatılmamalı. Evde bacalı kombi kullanılıyorsa karbonmonoksit detektörünün...