02 / 05 / 2024

İzmirin dörtte biri tapusuz

İzmirin dörtte biri tapusuz

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki Hazine arazilerinde oturan insanların tapu sorununun giderilmesi için tanınan süre Mayıs 2015' te sona erecek. İzmir'in dörtte biri tapusuz...

İlk evini alacaklar yüzde 4 harç ödeyecek, ikinci ve üçüncü evde bu tutar katlanacak! Vatandaşlar ne diyor? 

Konut sektöründe hayata geçirilmesi planlanan yeni düzenlemelerden biri ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabında paylaştı.

İşletmelerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler banka kredilerinin dörtte birini alabiliyor!

Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan KOBİ’lerin, ülkedeki tüm işletmelerin sayıca yüzde 99,8’ini oluşturmasına rağmen, bankacılık sektörü toplam kredilerinden ancak yüzde 27,7’lik bir pay aldığı belirtildi.

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...

Bina güçlendirmede mucize yöntem: İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi!

Hatay’da üçüz bloklardan biri adeta kum yığınına döndü, biri ağır hasar aldı, diğeri ise dimdik ayakta kaldı. Ayakta olan blok, 14 yıl önce ODTÜ’lü hocaların kendi geliştirdikleri ‘karbon fiber’ yöntemiyle güçlendirilmiş. İşte A'dan Z'ye 'karbon fiber' mucizesi....

Süleyman Soylu'dan deprem açıklaması: Antakya'nın yarısı, Kahramanmaraş'ın dörtte biri yıkık!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ve Antakya'da deprem sonrası yıkılan ve ağır hasar gören binalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları...

Boğaz manzaralı apartman hissesi satılacak! İşte parmak ısırtan o rakam

İstanbul Kuzguncuk'ta boğaza nazır toplamda 850 metrekare alanı bulunan apartmanın dörtte bir hissesi 68 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Elinde altını olanlar, bu sene altın alacaklar dikkat! Dünyanın en büyük uzmanlarından biri duyurdu!

Geçtiğimiz yılı beklendiği gibi kapamayan altında 2023 için çok olumlu yorumlar geliyor. Uzmanların çoğu 2023’ün ‘altın yılı’ olacağı görüşünde. Peki bu değerli madende 2023 gerçekten ‘altın yıl’ olacak mı? Dünyanın en büyük uzmanlarından biri işte bu sorunun yanıtını verdi!

Sterlinin 44 sayfalık kara günlüğü! Truss'ın istifasından sonra neler olacak?

Truss’ın istifasından önce görevde kaldığı 44 günün, piyasalar açısından en karanlık dönemlerinden biri olarak İngiltere tarihine geçti. Peki Truss'ın istifasından sonra neler olacak? 

Gayrimenkulde özel matrah ile KDV avantajı sağlayan yandı! 

Son zamanlarda Maliye, gayrimenkul sektörüne yoğunlaşmış durumda. Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemeler bitmiyor. Bu düzenlemelerden biri de gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulaması oldu. İşte ayrıntılar...

İngiltere enerji kriziyle karşı karşıya! 4 İngilizden 1'i ısınma maliyetlerini karşılayamıyor

İngilizlerin yaklaşık dörtte biri, yükselen enerji faturalarından dolayı önümüzdeki kış aylarında ısıtmayı kullanmayacağını söylüyor.

Bu iddia yeri göğü inletecek! Finansal kurumların yüzde 76'sı 2025 yılına kadar kripto kullanacak!

Ripple'ın ödemeler için blok zinciri kullanmakla ilgilenen finansal kurumların yüzdesini araştıran yeni bir raporu, bunların dörtte üçünden fazlasının 2025 yılına kadar kripto para birimi kullanmayı planladığını gözler önüne serdi.

İzmirin dörtte biri tapusuz Haberi

İzmirin dörtte biri tapusuz

Ve bu tapusuz arazilerde ev kuranlara son fırsat.Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerdeki Hazine arazilerinde oturan insanların tapu sorununun giderilmesi için tanınan süre Mayıs 2015'te sona erecek.

İmar affından faydalanarak tapu tahsis belgesini almış, her türlü altyapı hizmeti sağlanmış, emlak vergisini her yıl düzenli ödemiş bu vatandaşlarımızın durumu adeta bir oldu bittiye getirilmek isteniyor. İzmir'de binlerce insanın barınma ihtiyacı söz konusu ve bu durum alarm veriyor. Kanun değişikliği şart.

Bu uyarının arkasında, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan var.


Aslan, bu önemli uyarının ardından bir nemli gerçeği de vurgluyor:

"Sadece İzmir'de nüfusun dörtte biri gibi büyük bir oranın Hazine ya da belediye arazilerinde tapusuz yaşadığını ve mevcut tarihe kadar tapularını alamamaları halinde emrivaki ile karşı karşıya kalacaklarını dile getiren Aslan, "Hazine arazileri üzerinde yıllar...