29 / 04 / 2024

Sterlinin 44 sayfalık kara günlüğü! Truss'ın istifasından sonra neler olacak?

Sterlinin 44 sayfalık kara günlüğü! Truss'ın istifasından sonra neler olacak?

Truss’ın istifasından önce görevde kaldığı 44 günün, piyasalar açısından en karanlık dönemlerinden biri olarak İngiltere tarihine geçti. Peki Truss'ın istifasından sonra neler olacak? 



Dünyanın en eksi para birimi olan sterlinde son bir aydır yaşanan ekonomik ve siyası sorunlar İngiltere'nin tarihteki en karanlık günleri içide yerini aldı.

İngiltere’nin istifa eden başbakanı Liz Truss hükümetinin eylül ayının sonunda açıkladığı bütçe kesinti paketi piyasalarda kaosa neden olurken, sterlin değer kaybetti ve İngiltere devlet tahvillerinin faizleri yükselişe geçti.

Sonuç olarak bütçede yaratacağı 45 milyar sterlinlik açığın nasıl karşılanacağına yönelik açıklanmayan paket geri çekilmiş olsa da piyasalardaki sular bir türlü durulmadı. Şimdi de Truss’tan sonra gelecek olan yeni liderin piyasalara güven vermesi bekleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön