16 / 05 / 2024

Sterlinin 44 sayfalık kara günlüğü! Truss'ın istifasından sonra neler olacak?

Sterlinin 44 sayfalık kara günlüğü! Truss'ın istifasından sonra neler olacak?

Truss’ın istifasından önce görevde kaldığı 44 günün, piyasalar açısından en karanlık dönemlerinden biri olarak İngiltere tarihine geçti. Peki Truss'ın istifasından sonra neler olacak? 



44  SAYFALIK KARA GÜNLÜK

İngiltere’deki yıllık enflasyon, Eylül ayında yüzde 10,1 ile son 40 yılın en yüksek seyiyesine çıktı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İngiltere ekonomisinin resesyona girmesi beklenirken kamu borçlanmasının artmasını piyasalar sürdürülebilir olabileceğini düşünmyor.

Sterlinin 44 sayfalık kara günlüğü! Truss ın istifasından sonra neler olacak? 

Truss’ın istifa etmeden önce görevde kaldığı 44 günün, piyasalar açısından en karanlık dönemlerinden biri olarak İngiltere tarihine geçmiş oldu.

Bundan sonrası için ise beklenti, İngiltere Merkez Bankasının faizleri daha da artırması olacak. Öte yandan yeni gelecek başbakanın geçim sıkıntısı ve enerji krizi ile nasıl mücadele edeceğine yönelik politikaları önemli olacak.

Sterlin dolar ve euroyu solladı geçti

Sterlinde son dakika gelişmesi! Sterlin sahalara geri dönüyor

Dolar piyasaları sallamaya devam ediyor! Sterlin ve yen tekrar dip seviyelerde

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön