03 / 05 / 2024

İzmirin eski Müftüsü Rahmetullah Efendi

İzmirin eski Müftüsü Rahmetullah Efendi

İzmir’in Konak İlçesi Hatuniye Mahallesi’nde 1301 numaralı sokakta bulunan tarihi evinin duvarlarına otoparkı işaret eden reklam ve yön levhalarına çakıldı.

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Çamlıca'da eski televizyon kuleleri sökülüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'da eski televizyon kulelerinin söküm çalışmalarını helikopter ile inceledi.

Mehmet Muş: Hobi bahçelerindeki izinsiz yapılar eski haline getirilirse süreç kapanır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, hobi bahçelerine ilişkin, " Eğer bu yapıdaki aykırılıklar vatandaş tarafından giderilirse ve buralar yıkılırsa, tarım toprağı tekrar eski haline getirilirse süreç bu şekilde kapanacaktır" dedi...

Müftülüklerde 1.328 çift dünyaevine girdi!

İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, il ve ilçe müftülüklerince gerçekleştirilen nikah işlemleriyle ilgili olarak, "İstanbul genelinde şimdiye kadar müftülüklerimizde 1.328 nikah akdi gerçekleştirildi. Müftülüğe nikah işlemleri için en fazla başvuru yapan ilçe Ümraniye ve Avcılar oldu." diye konu

KİPTAŞ Pazarlama eski Müdürü Fatih Borhan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!

KİPTAŞ Pazarlama eski Müdürü Fatih Borhan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti...

Müftülükten Balıkesir'deki Allah yazılı blok açıklaması!

Balıkesir’de drone ile çekim yapılırken Allah yazılı olduğu iddia edilen blok için il Müftüsü Ramazan Topcan'dan açıklama geldi.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

Abdullah Müftüoğlu: İnşaat sektörüne güvenimiz tam!

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, Türkiye ekonomisine ve inşaat sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek Türkiye'ye gelecek yıllarda da yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

Bulgaristan'da Başmüftülük Vakfı'na ait bina icrayla satıldı!

Sofya'da Bulgaristan Başmüftülüğü Vakfına ait İslam Enstitüsü binasının icra yolu ile çok düşük fiyata satılması, Müslümanlar arasında şoke etkisi yarattı.

Mescid-i Aksa'da 'Yahudilere mülk satmayın' uyarısı!

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Hüseyin, "Mukaddesatınıza ve size emanet edilen gayrimenkullerinize sahip çıkın. Allah sizi bu kutsal şehrin muhafızları olmanız için halifeler kıldı." şeklinde konuştu...

Samsun eski 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım başladı!

Samsun'da Millet Bahçesi yapılması planlanan eski 19 Mayıs Stadyumu'nda yıkım çalışmaları başladı.

Eski müteahhitler, hak sahibi kılığına girdi!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Vahap Munyar bugün köşesinde "Eski müteahhitler ‘tapu oyunu’yla hak sahibi kılığına girdi" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Düzce eski sanayi çarşısına kentsel dönüşüm projesi!

Düzce belediyesi tarafından Uzun Mustafa ile Kültür mahallelerinde bulunan eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan bölgede 'Kentsel Dönüşüm’ projesi revize edildi.

İzmirin eski Müftüsü Rahmetullah Efendi Haberi

İzmirin eski Müftüsü Rahmetullah Efendi

Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım’ın nikahını kıyan İzmir’in eski Müftüsü Rahmetullah Efendi’nin 93 yıl önce yaşadığı İzmir’in Konak İlçesi Hatuniye Mahallesi’nde 1301 numaralı sokakta bulunan tarihi evinin duvarlarına otoparkı işaret eden reklam ve yön levhalarına çakıldı.


Sadece Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım’ın nikahını kıyan müftü olarak değil aynı zamanda Yunan işgaline karşı mücadele veren, mitinglerde yaptığı konuşmalarda İzmir ve çevresinde etkili olan milli mücadeleye ruh veren biri olarak bilinen Rahmetullah Efendi’nin Konak’ta 93 yıl önce yaşadığı tarihi ev, otoparkçıların hedefi oldu. Tescilli binanın duvarlarına otopark reklamı ve yön tabelaları asıldı. Duvarlara sprey boyayla ile yazılar yazıldı. Bu tabelaların yanında Konak Belediyesi tarafından yapıştırılan Rahmetullah Efendi’nin tarihteki önemini anlatan iki tabelanın da yer almış olması çelişkiyi gözler önüne...