03 / 05 / 2024

Müftülükten Balıkesir'deki Allah yazılı blok açıklaması!

Müftülükten Balıkesir'deki Allah yazılı blok açıklaması!

Balıkesir’de drone ile çekim yapılırken Allah yazılı olduğu iddia edilen blok için il Müftüsü Ramazan Topcan'dan açıklama geldi.



Balıkesir'de bulunan bir çarşının tepeden görüntülenirken Allah yazılı olduğu iddia edilen blok için Müftü Ramazan Topcan'dan açıklama geldi. Topcan, 'Bu binanın şekli Allah yazısını tutmuyor. Burada eksiklikten ziyade fazlalık var. Baştaki elif, lam var, ama bir tane de fazlalık görülüyor. Eğer ortadaki olmasaydı bir yorum yapılabilirdi. Allah yazısına benzetilme de olmadı. Çünkü kûfî yazı şeklinde sonunun böyle olmaması lazımdı. Sonundaki yerin başı bükük olması lazımdı. Yani bu binanın mimarisi lafzatullah yazısıyla yapılmış denilmesi doğru olmaz. Çünkü şehir mimarcıları karşı çıkabilir. Çünkü uymadı, dört tane çubuk var. Bunların üç tane olması lazımdı' dedi.

Müftülükten Balıkesir deki Allah yazılı blok açıklaması!

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, 1953-1955 yılları arasında inşa edilen blok için Topcan, Allah yazısını tabiatta aramak yerinde insanların bunu kalbine işlemesinin daha önemli olduğunun altını çizdi. Topcan, 'Eğer bugün dünya üzerinde iyilik egemen olacaksa, kötülükler mağlup olacaksa o zaman geliniz defter yapraklarından daha ziyade kalbimize Allah’ın ismini yazalım. Buna ihtiyacımız var' şeklinde konuştu.

 


Geri Dön