15 / 05 / 2024

İzmirli doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu

İzmirli doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu

İzmirli doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu, Türkiye topraklarında bulunan dünyanın 7 harikasından Artemis Tapınağı ile Bodrum Mozolesi'ni 1 / 40 ve 1 / 100 ölçekte mermere işliyor.

Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı? Doğalgaz kaç ay ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ücretsiz doğalgaz müjdesinden sonra vatandaşlar " Doğalgaz mayıs ayında bedeva olacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Ünlü ekonomistin birinci duyumu doğru çıktı, sırada asgari ücret var. Asgari ücrete ikinci zam ne zaman?

Ünlü ekonomist ekonomi kanalında seçim ekonomisine ilişkin iki önemli duyumu olduğunu paylaştı. 24 saat geçmeden birincisi doğru çıktı sırada ikinci duyum var. İkinci duyum milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücrette ikinci zam ile ilgili

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Doğal gazda sıkıntı artıyor! Bir haftada fiyatlar yüzde 20 yükseldi!

Avrupa doğal gaz sıkıntısı ile yüzleşiyor. Bir haftada fiyatlar yüzde 20 arttı. İşte merak edilen detaylar!

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ürdün'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları için kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te gerçekleştirdiği yıkımları kınadı...

İzmirli doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu Haberi

İzmirli doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu

Dursun Köroğlu: "Dünyanın bu iki harikasının çeşitli malzemelerden yapılmış maketleri var. Ancak bu eserler yapıldığı dönemlerde kullanılan malzemelerin olduğu gibi ilk kez mermere işleniyor. Dünyanın 7 harikasını yaparak sergilemek istiyorum"


 İzmirli doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu, Türkiye topraklarında bulunan dünyanın 7 harikasından Artemis Tapınağı ve Bodrum Mozolesi'ni 1/40 ve 1/100 ölçekte mermere işliyor.


Köroğlu, günümüzde sadece kalıntıları bulunan bu önemli eserlerin orijinallerini, arkeologlardan, kazı heyeti başkanlarından ve tarihi eser parçalarından tespit ederek binlerce yıl önce yapılan "harikaları" mermerde yeniden gün yüzüne çıkarıyor.


Dursun Köroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul yıllarından bu yana yaklaşık 45 yıldır baba mesleği olan doğaltaş sanatçılığı yaptığını, doğaltaş resim üzerine uzun yıllar çalıştığını, Selçuk'un tarihi dokusundan etkilenerek arkeolojiye merak saldığını anlattı.


Dünyaya mal olmuş tarihi ve kültürel mirasları, mermer ve...