28 / 04 / 2024

izmit belediyesi tarım arazileri kararı

izmit belediyesi tarım arazileri kararı

Çalışmalarına devam eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, köylü kadınların hem üretmesi hem de kazanması için kullanılmayan tarım arazilerini kadınlara açıyor...

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 5 ilçeye Tarım Müdürlüğü binası!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın, Halkapınar, Derbent, Güneysınır ve Sarayönü ilçelerinde ilçe Tarım müdürlüğü binası inşa edecek. 

Bursa Osmangazi'de tarım arazisi üzerinde inşa edilmeye çalışan yapı yıkıldı! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede tarım alanı üzerine inşası yapılan yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

İBB, tarım arazisine akaryakıt istasyonu yapılmasına onay vermedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 Aralık’taki toplantısında tarım alanı olan bir araziye akaryakıt istasyonu yapılması isteğini reddetti. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz, bu kararı kaleme aldı.

Silivri'de tarım arazisine inşa edilen kaçak yapılar yıkıldı!

Silivri Belediyesi, Akören Mahallesinde tarım arazisi üzerine kaçak ve ruhsatsız olarak yapıldığı tespit edilen 2 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

İzmit'teki tarım arazileri kadınlara açılıyor!

Çalışmalarına devam eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, köylü kadınların hem üretmesi hem de kazanması için kullanılmayan tarım arazilerini kadınlara açıyor...

Osmangazi'de tarım alanındaki kaçak yapılar yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, İsmetiye Mahallesi’nde bölünerek internet üzerinden hobi bahçesi ismi altında satışa sunulan verimli tarım arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıktı.

Kırşehir Belediyesi tarım arazisine yapılan villaları affetmedi!

Kırşehir’de İmar Barışı yasasından yararlanmak  için tarım arazilerine konut yapan kooperatifler, Kırşehir Belediyesi tarafından ceza yazılıp mühürlendi.

Adapazarı'nda 15 yılda hiç bir tarım arazisi imara açılmadı!

Adapazarı Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda, konuşan Saadet Partisi Meclis Üyesi Hayrettin Hacıbektaşoğlu, ''15 yılda hiç bir yerde tarım arazisini imara açmadık'' diye konuştu.

Bursa Büyükşehir tarım arazilerini satışa çıkardı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, otoparklar ve işletmelerin yanı sıra Belediye’ye ait tarım arazilerini de satıyor. Belediyeye ait tarım arazileri imara açılarak parsel parsel satışa çıkarıldı.

Türkiye'nin ilk ve tek Tarım AVM’si Karacabey’de kuruluyor!

Bursa Karacabey Belediyesi tarafından, Karacabey-Bandırma yolu üzerine Türkiye'nin ilk ve tek Tarım AVM’si Karacabey’de kuruluyor. 200 dönümlük alan üzerinde kurulacak AVM, üretici ile tüketiciyi de ilk elden buluşturacak.

izmit belediyesi tarım arazileri kararı Haberi

izmit belediyesi tarım arazileri kararı

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Karaabdülbaki Köyü’nde katıldığı bir dizi program sırasında köylü kadınlarla beraber sebze hasadı yaptı. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, Karaabdülbaki’nin maharetli kadınlarıyla biber, domates ve elma toplayan Başkan Hürriyet, belediyeye ait arazilerde kadınların üreterek kazanması için adımların atılacağını söyledi. Kadınların her alanda istihdam edilmesi noktasında çalışmalarını sürdüren Başkan Hürriyet, kullanılmayan tarım arazilerinde kadınların üretmesi için ilk adımı Karaabdülbaki Köyü’nde atıyor. 
 


Satış Yapma İmkanı

 
Karaabdülbaki ve çevre köylerde çalışmak isteyen kadınlar için belediyeye ait arazilerin kullanılması için köy muhtarı Hüdayim Yıldız ile konuşan Başkan Hürriyet, “Çalışmak isteyen, kendine gelir elde etmek isteyen kadınlarımız için belediyemize ait birçok sahipli arazi var. Arazileri açalım, sulama, tohum, gübre ve fide...