17 / 05 / 2024

İzmit İmaret Camii risk

İzmit İmaret Camii risk

Yıldırım isabet etmesiyle hasar gören, İzmit’teki en zarif, en önemli camilerden biri olan Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu mevkiindeki İmaret Camii risk altında.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm krizi!

Afyonkarahisar Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi için Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duruma tepki gösterdi.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüme tepki!

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, kentte Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, vatandaşların verilen metrekare fiyatlarına tepki gösterdiğini dile getirdi. CHP’li Görgöz, “Biz halkımızın malını, mülkünü kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz” dedi.

İzmit İmaret Camii risk altında!

Yıldırım isabet etmesiyle hasar gören, İzmit’teki en zarif, en önemli camilerden biri olan Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu mevkiindeki İmaret Camii risk altında.

Bursa Karacabey'deki tarihi İmaret Camii'nde restorasyon başlıyor!

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmed'in dayısı Karacabey tarafından 570 yıl önce Karacabey ilçesinde yaptırılan İmaret Camii, Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle restore edilecek.

Afyon'daki dönüşüm, meydan projesiyle entegre olacak!

Afyonkarahisar'daki Mısri Camii çevresi ve İmaret Camii ile Hıdırlık bölgesini kapsayan alanda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın seçim vaadi olan kent meydanı projesi birbiriyle entegre olacak.

İzmit Kemer Camii’nin inşaatı imara aykırı mı?

İzmit Tepeköy’de yıktırılıp yeniden yapılan Kemer Camii’nin inşaatının imara aykırı olduğunu ve arazisine tecavüz edildiğini söyleyen Yüksel Korkmaz, “Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi ancak karar uygulanmıyor” dedi.

İzmit Orhan Camii restore ediliyor!

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ve bu yılın başında restorasyonu başlayan İzmit’in tarihi ibadethanelerinden Orhan Camii’nin 2016 Ramazan ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm 2019'a kaldı!

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak. Mısri Camii ve İmaret Camiiçevresindeki bölgede toplam 2 bin 198 bina kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılacak.

Tarihi İmaret Camii'nin yerine papaz okulu yapılacak!

Tarihî İmaret Camii'nin temelleri üzerine şimdi de papaz okulu inşa ediliyor. Makedon Hükümeti bu defa Ohri Kalesi yanındaki tarihi İmaret Camii Şerifi temelleri üzerine Papaz Okulu kuruyor.

Mehmet Ali Paşa Camii kaldırılacak!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, mahkemelik olan Mehmet Ali Paşa Camii hakkında son sözü söyledi. Doğan, "Ne olursa olsun Mehmet Ali Paşa Camii kaldırılacaktır" dedi.

İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesi koruma alanına dahil edilecek!

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ilçenin eski mabedi İmaret Camii ve Dayı Karaca Paşa türbesini koruma alanına dahil edilecek...

Hicret Camii yeniden inşa edildi!

Mahmutbey Mahallesi sakinleri yapılan ölçüm sonuçlarına göre "olası depreme dayanıklı olmadığının anlaşılması üzerine yıkılan eski Hicret Camii 'nin yeniden inşa edilerek hizmete açılmasının mutluluğunu yaşıyor.

İzmit İmaret Camii risk Haberi

İzmit İmaret Camii risk

İzmit’teki en zarif, en önemli camilerden biri olan Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu mevkiindeki İmaret Camii’nin bahçesine bir yıl kadar önce yıldırım isabet etmişti.


Yıldırımın etkisiyle, caminin avlusu içinde bulunan iki büyük selvi ağacı hasar gördü. Bir yıldır herhangi bir önlem alınmadı. Yıldırım düşmesi sonucu hasar gören selvi ağaçlarının İmaret Camii binası üzerine eğildiği görülüyor. Çevre sakinleri, “Maazallah bir fırtına çıksa, ağaçlar cami üzerine yıkılacak” diye korkuyor ve yetkilileri arıyorlar.



Özgür...