29 / 04 / 2024

İzmit Körfezi köprü çalışması

İzmit Körfezi köprü çalışması

İzmit Körfezi’ne yapılan dünyanın 4. büyük köprüsü için denize 6 bin 400 metrekarelik dolgu alanı inşa edildi. Köprü bitince feribotla bir saat süren mesafe 6 dakikaya inecek...

Osmangazi Köprüsü açılışa hazır!

Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da hizmete açılıyor. Bayram öncesi açılacak köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilecek.

Osman Gazi Köprüsü'nde sona gelindi!

İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 buçuk saate düşürecek olan Osman Gazi Köprüsü'nün inşaatında son aşamaya gelindi. Köprünün Ramazan Bayramı'ndan önce açılması bekleniyor. Köprü, İzmit Körfezi geçişini 6 dakikaya indirecek.

İzmit Körfez Köprüsü'nde iki yaka birleşti!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti. 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü Mayıs ayında ulaşıma açılacak.

İzmit Körfez Köprüsü Mayıs sonunda tamam!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfezi Köprüsü’nün bitiminde sona yaklaşıldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliyeler yerleştirilecek!

İstanbul-İzmir arasını 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli bölümü olan İzmit Körfezi Köprüsü’nün bitmesine çok az kaldı.Köprüsünün son tabliyelerinin birkaç gün içerisinde yerleştirilmesi planlanıyor.

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde çalışmalar hız kazandı!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine çok az kaldı. Köprünün iki ayağının arasının birleşmesine çok az kalırken, önümüzdeki günlerde tabliyelerin montajının tamamlanacağı bildirildi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü havadan görüntülendi!

433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü havadan görüntülendi. İşte dev projenin son görüntüleri...

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün tabliye montajı Mayıs'ta bitiyor!

433 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde orta açıklığa tabliyelerin montajı gerçekleşirken, toplam 113 tabliyenin Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü için geri sayım başladı!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü'nde köprüye konulacak 25 metre uzunluğunda, 35 metre 93 santim genişliğindeki tabliyeler montaj için hazırlanıyor. 113 tabliyeden oluşan köprünün Mayıs ayı sonunda trafiğe açılması planlanıyor.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü geçiş ücreti TBMM gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü ve Otoyolu'nu TBMM gündemine taşıdı. Tarhan, "Köprüden 120 TL geçiş ücreti mi olur?" diye sordu

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye yerleştirildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Nisan'da ulaşıma açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir yolunu 3,5 saatte indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün Nisan ayında hizmete alınacağını açıkladı.

İzmit Körfezi köprü çalışması Haberi

İzmit Körfezi köprü çalışması


İstanbul ile İzmir arasını 3.5 saate düşürecek, Gebze - İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Köprüsü’nde çalışmalar hızla ilerliyor. Marmara Denizi’nin doğusunda İzmit Körfezi’nin Dilovası Dil Burnu ile Karamürsel’in Hersek Burnu arasında yapılan köprü dünyanın en uzun 4’üncü asma köprüsü olacak. Proje bittiğinde şu anda feribotla yaklaşık 60 dakika süren, körfezi dolaşarak ise 1 saat 20 dakikada katedilen mesafe 6 dakikada geçilecek. Şu anda 8 saat süren İstanbul-İzmir yolculuğunun süresi ise 3.5 saate inecek. 2015 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenen köprü 6.2 milyar dolara mal olacak.



İki ayağı denizde olacak


VATAN, 30 Mart’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın temelini attığı Körfez Köprüsü inşaatına giderek çalışmaları bizzat yerinde gözlemledi. İnşaatı gerçekleştiren Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal, çalışmalar hakkında bilgi verdi:...