25 / 05 / 2024

izmit körfezi projesi

izmit körfezi projesi

Eskiden canlıların Körfez'de yaşayamadıklarını belirten İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AA muhabirine 17 atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini belirterek, Körfez'e hiç atık su akıtmadıklarını söyledi.

Fethiye Körfezi’ne yapılacak marinaya çevrecilerden tepki!

Fethiye Körfezi’nde deniz dolgusu, alışveriş merkezi, restoran, otel ve yüzlerce tekne için bağlama yeri yapılmasını kapsayan marina projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılması çevrecilerin tepkisini topladı. 

İzmir Körfezi Evleri'nde faiz 0.98'e sabitledi!

Türkiye genelinde konut kredi faiz oranları düşmeye devam ederken Ege-Koop’tan müjde geldi. Ege-Koop'un 13. Onur Projesi İzmir Körfezi Evleri'nde, son 9 daire için konut kredi faiz oranlarını 0.98'e sabitledi.

İzmir Körfezi Geçiş Otobanı tartışmaları sürüyor!

Doğa Derneği, EGEÇEP, TMMOB ve 85 kişinin dava açtığı İzmir Körfezi’ne yapılması planlanan otoban bağlantılı köprü projesi için tartışmalar sürüyor..

İzmir Körfezi'nde ekolojik dönüşüm başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüteceği dünyanın en büyük ekolojik geri dönüşüm projesi İzmir Körfezi’nde başlıyor. ‘İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi’ tamamlandığında körfezde 80 yıl öncesine dönülecek ve denize girmek de mümkün olacak.

İzmir Körfezi'nde yapılacak tüp geçit projesi TBMM gündeminde!

İzmir Körfezi'nde yapılacağı ifade edilen tüp geçit projesi TBMM gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Körfezi Evleri'nin temeli bu ay atılacak!

Ege-Koop'un 13 projesi olacak İzmir Körfezi Evleri'nin temeli bu ay içinde atılacak. Projenin inşaat alanında hafriyat, istinat duvarlarının imalatı ve yol düzenlemesinde sona gelindi...

İzmir Körfezi Rehabilitasyon Projesi için çalışmalar hızlandı!

Körfez’deki sığlaşmanın önüne geçmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi” için çalışmalarını hızlandırdı.

İzmir Körfezi Evleri'nde metrekaresi 2 bin 500 TL'ye!

Ege-Koop'un 32'nci yılı ve 13'üncü onur projesi olarak açıklanan Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri Projesi için tanıtım kokteyli düzenlendi. Tanıtım kokteyline Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak da katıldı.

Ege-Koop, İzmir Körfezi Evleri projesini tanıttı!

32 yıldır pek çok başarılı projeye imzasını atmış olan Ege-Koop'un 13. Onur Projesi olan İzmir Körfezi Evleri, düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.

İzmir Körfezi Evleri 200 milyon lira mal olacak!

32 yıldır pek çok başarılı projeye imzasını atmış olan Ege-Koop'un 13. onur projesi olan İzmir Körfezi Evleri, düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.

Folkart'tan İzmir Ildırı Körfezi Projesi'ne destek!

İzmir lldırı Körfezi Projesi, Çeşme'ye hayat verecek. Bakan Mehmet Özhaseki, "Çeşme, 12 ay yaşayacak" vurgusunu yaptı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, "İlgi, Çeşme'nin üzerinde olacak" dedi.

Ege Koop İzmir Körfezi Evleri kapış kapış!

Ege-Koop, İzmir Körfezi Evleri Projesi nedeniyle, bayram tatili boyunca, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülkenin dört bir yanından İzmir'de yaşamak veya yatırım yapmak isteyen vatandaşların ilgisini çekti.

Büyük İzmir Körfez projesi başlıyor!

İZMİR Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nin yapımına olanak sağlayacak, üç yıldır onay bekleyen ÇED raporu Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Rapor 10 gün askıda kalacak, görüş ve itirazlar alınacak.

izmit körfezi projesi Haberi

izmit körfezi projesi

Eskiden canlıların Körfez'de yaşayamadıklarını, oksijensizlikten zehirlendiklerini belirten Karaosmanoğlu, "Körfez'de balık türleri hemen hemen bitmişti. Şu anda 70 çeşit canlı var. 30'un üzerinde balık çeşidi var. Her türlü balık burada yetişiyor. İzmit Körfezi, 10 yıl öncesine kadar tamamen kokan, utanç duyulan ve sahiline gelip yanaşılamayan bir durumdaydı. Şu anda mavi bayraklı sahillerinde yüzülebilen,Türkiye'nin en temiz denizlerinden biri oldu" şeklinde konuştu.


İzmit Körfezi'nin Marmara ve Karadeniz için bir bakıma akvaryum, balık yavrularının büyüme alanı olduğunu anlatan Karaosmanoğlu, yaptıkları çalışmalarla Marmara Denizi'ni de koruduklarını dile getirdi.


Denizi eski güzelliğine kavuşturmak için çok çalıştıklarını, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarını bilinçlendirdiklerini, sanayicilerin de çevre temizliğini benimsediğine dikkati çeken Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: 


"Gemilerden gelen kirlilik vardı. Küçük deniz uçağımız var. O uçakla İzmit Körfezi'ini kontrol ediyoruz....