17 / 05 / 2024

İzmit Orhan Camii nerede

İzmit Orhan Camii nerede

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ve bu yılın başında restorasyonu başlayan İzmit’in tarihi ibadethanelerinden Orhan Camii’nin 2016 Ramazan ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

1700 yıllık Ayasofya'ya cam kapı taktılar!

Bursa'nın İznik ilçesinde yer alan Ayasofya Orhan Camii'ne, restorasyon çalışmaları kapsamında, monte edilen cam kapı ve buzlu camlar, tepkilere sebep oldu.

İzmit İmaret Camii risk altında!

Yıldırım isabet etmesiyle hasar gören, İzmit’teki en zarif, en önemli camilerden biri olan Kemalpaşa Mahallesi İmaret Yokuşu mevkiindeki İmaret Camii risk altında.

Kocaeli Orhan Camii yeniden restore edilecek!

1,5 yıl önce 750 bin TL’ye restorasyonu Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan Orhan Camisi'nde restorasyon çalışmaları tekrar başlıyor.

İzmit Kemer Camii’nin inşaatı imara aykırı mı?

İzmit Tepeköy’de yıktırılıp yeniden yapılan Kemer Camii’nin inşaatının imara aykırı olduğunu ve arazisine tecavüz edildiğini söyleyen Yüksel Korkmaz, “Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi ancak karar uygulanmıyor” dedi.

İzmit Orhan Camii restore ediliyor!

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ve bu yılın başında restorasyonu başlayan İzmit’in tarihi ibadethanelerinden Orhan Camii’nin 2016 Ramazan ayına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Kocaeli Orhan Camii restore ediliyor!

Kocaeli Orhan Camii orijinaline uygun olarak 2016 yılının Ramazan ayına yetiştirilecek 750 bin TL'ye restorasyon ihalesi yapılan camide en son restorasyon dönemin Valisi Erdal Ata tarafından yaptırılmıştı.

İzmit'te Orhan ve Çukurbağ mahallelerinde restorasyon yapılacak!

İzmit Belediyesi tarafından restorasyon çalışması yapılacak Orhan ve Çukurbağ mahallelerinde zemin etütü yapılıyor.

Kocaeli Nikomedya Surları içerisindeki evler yıkılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 'nda İzmit Orhan Mahallesi 'nde yer alan Nicomedia Surları gündeme gelecek.

İzmit Nicomedia Surları'ndaki binalar yıkılacak!

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda İzmit Orhan Mahallesi'nde yer alan Nicomedia Surları gündeme gelecek."10'ar metre yakında yapılaşma olmamalı" kararını imar planlarına işlenecek. Karar planlara işlendikten sonra binalar yıkılacak.

Mehmet Ali Paşa Camii kaldırılacak!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, mahkemelik olan Mehmet Ali Paşa Camii hakkında son sözü söyledi. Doğan, "Ne olursa olsun Mehmet Ali Paşa Camii kaldırılacaktır" dedi.

İzmit Orhan Mahallesi asfaltlandı!

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre Orhan Mahallesi’nde bulunan Emir, Gaffar Okan, Hayat ve Ulaş sokaklarındaki yollar için bin 880 ton asfalt malzemesi kullanıldı.

Allianz Türkiye'nin acı günü: Orhan Haluk Eriş vefat etti!

Allianz Türkiye pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Salih Bülent Eriş'in babası Orhan Haluk Eriş vefat etti. Cenaze dün öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Camii'nden kaldırıldı ve defnedildi.

İzmit Orhan Camii nerede Haberi

İzmit Orhan Camii nerede

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ve bu yılın başında restorasyonu başlayan İzmit’in tarihi ibadethanelerinden Orhan Camii’nin 2016 Ramazan ayına yetiştirilmesi hedefleniyor. İhale bedeli 750 bin TL olan Orhan Camii’nin restorasyonu İstanbul firması Pekerler İnşaat tarafından yürütülüyor. 


ÇINAR AĞACI DA KORUMAYA ALINDI

Caminin restoratör şantiye şefliğini Pekerler İnşaat adına Ebru Kazancı üstlenirken, restorasyonun her aşamasını dikkatle takip ediyor. Kazancı, haftalık olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne de restorasyonla ilgili bilgi veriyor. Orhan Camii’nin bahçesinde bulunan ve çürüme aşamasında olan 700 yıllık Çınar ağacı, dönemin Valisi merhum İhsan Dede tarafından koruma altına alınmıştı. Caminin avlusu cemaatin rahat kullanabileceği şekilde yapılırken, restorasyon caminin zarar görmeyeceği şekilde bir bütün olarak yapılıyor. 


ŞAP ATMA İŞLEMİ SÜRÜYOR

Restorasyon sırasında yapılan raspalama (soyma) sonucunda bazı taşıyıcı aksamlarının çürüdüğü orta...