07 / 07 / 2024

İzmit Tramvayı ne zaman tamamlanacak

İzmit Tramvayı ne zaman tamamlanacak

Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan M. Tanzer Ünal bugünkü yazısında İzmit'teki tramvay projesini değerlendirdi. Ünal, projenin inşaatı hakkında incelemelerini paylaştı.

İzmit Tramvayı'nın rayları yarın döşenmeye başlayacak!

İzmit Tramvay Projesi'nde yarın yeni bir aşamaya geçiliyor. İzmit Yahya Kaptan bölgesinde, alt yapı çalışması tamamlanan Hanlı Sokak'ta tramvay raylarının döşenmesi işlemine yarın saat 16.30'dan itibaren başlanacağı açıklandı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! "Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" yarın hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak olan 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete alınacağını duyurdu.

Çiğli Tramvayı 27 Ocak'ta açılıyor! 183 milyon TL'lik yatırımda geri sayım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şubat ayında açılacağı belirtilen Çiğli Tramvayı'nda süreyi öne çektiklerini duyurdu. Söz konusu hat 27 Ocak'ta açılıyor. Peki Çiğli Tramvayı nerelerden geçecek? 

Kavan Try 3'te konut fiyatları ne kadar?

Kavan Try 3 projesinde satışlar devam ediyor. Kavan Try 3 konut projesi, İzmit Kabaoğlu'nda Kavan İnşaat imzasıyla inşa ediliyor. Peki, Kavan Try 3'te konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

İzmit körfezinde ne oldu? Neden turkuaz renginde?

İzmit’in göz bebeği olan İzmir Körfezi turkuaz renge boyandı. Körfezin rengi dikkat çekerken merak uyandırdı. Körfez rengi için açıklamalar ve araştırmalar yapıldı. İşte İzmit körfezine ne olduğunun açıklaması burada.

Çiğli Tramvay Hattı’nın yüzde 80'i tamam! Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

İzmir'in önemli raylı sistem projelerinden olan Çiğli Tramvay Hattı’ndaki son durum merak ediliyor. Peki Çiğli Tramvay Hattı ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

İstanbullular dikkat! Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona gelindi! Alibeyköy-Eminönü Tramvayı ne zaman açılacak?

İstanbulluların merakla beklediği Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı'nda sona yaklaşıldı. Peki Alibeyköy-Eminönü Tramvay Hattı ne zaman açılacak?

Ankara Nostaljik Tramvay Hattı 15 soruda tüm detaylarıyla!

Ankara Nostaljik Tramvay Hattı nereden geçecek? Ankara Nostaljik Tramvay Hattı kaç istasyondan oluşuyor? Projenin inşaatı ne zaman bitecek? İşte tüm detaylarıyla Ankara Nostaljik Tramvay Hattı...

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

İzmit Çınar Evler projesinde detaylar gün yüzüne çıktı!

KİPTAŞ tarafından İzmit'te hayata geçirilen Çınar Evler Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Projenin detayları gün yüzüne çıktı. 

Çiğli Tramvay hattında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çiğli Tramvay Hattı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tramvay hattında devam eden çalışmaları inceledi.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi'ne gidişi mümkün kılmak amacıyla Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ihale edilmişti. Eze İnşaat 284 milyon TL teklif ile ihaleyi kazanmıştı. Peki Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda son durum ne?

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının ihalesi iptal edildi!

MET-GÜN’ün patronu Metin Güneş’e ait EZE İnşaat Anonim Şirketi’nin aldığı “Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapım işi” ihalesi iptal edildi.

Sincan'ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadiyle ilgili ilçe sakinlerinden tepkiler gelmeye başladı...

İzmit Tramvayı ne zaman tamamlanacak Haberi

İzmit Tramvayı ne zaman tamamlanacak

46 yıldır İzmit’te oturuyorum…


Bu kentte şimdiye kadar gerçekleştirilen bütün inşaat projelerini yakından izledim…


Kendim de kısa bir dönem bu sektörün içinde bulundum…


Ben şimdiye kadar “tramvay projesi” kadar keyfi yürütülen bir inşaat çalışmasına rastlamadım.


Bazen “Acaba ben mi yanlış değerlendiriyorum” diye düşündüğüm oluyor,  çevremdekileri dinliyorum, gelen şikâyetlere bakıyorum, herkes aynı görüşte.


İzmit, sanki tramvay inşaatını yapan firmanın “babasının tarlası”, istediği yeri kazıyor, kazdığı yeri kapatmıyor öyle bırakıyor, her taraf delik deşik ve de toz toprak içinde.


Tramvay inşaatı böyle yapılmaz ki!


Sanki mübarek binlerce kişinin yaşadığı şehrin göbeğinde tramvay inşaatı yapmıyor da, kuş uçmaz kervan geçmez dağın başında inşaat yapıyor.


Görünüre göre, elinde bir program da yok.


Belki de var, uymuyor.


Belediye yetkilileri de bunun kontrolünü yapmıyor.


Tramvay inşaatında uzman kişilerle konuştum…


Dediler ki, “Şehir merkezinde yapılan raylı sistem inşaatlarında...