09 / 05 / 2024

izmit yanan alanlar

izmit yanan alanlar

zmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, TOKİ Arızlı Konutları yolu üstündeki Ağaköy mevkiinde akşam saatlerinde çıkan yangın alanında incelemelerde bulundu Doğan yanan alanın yeniden yeşillendirileceğini söyledi...

Yanan alanlar imara açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan yerlerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili, açıklamalarda bulundu. 

Marmaris'te yanan alanlar imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris'teki yanan alanların imara açılıp açılmayacağı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yanan orman alanlarının imara açılan alan miktarları mecliste!

Son on yıl içinde yanan orman alanlarından tekrar ağaçlandırılan ve imara açılan alan miktarları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunç Soyer: Yanan alanların 1 metrekaresi bile imara açılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada İzmir’de çıkan orman yangınlarında kül olan alanların 1 metrekaresinin bile imara açılmayacağını belirtti.

Yanan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi verildi!

Yangın sebebiyle ormanlık alanların statülerinin değişmemesi ve yanan bölgelerin imara açılmaması kanun teklifi verildi. Kanunun yürürlüğü için komisyon görüşmeleri devam ediyor..

Yanan orman alanlarının imar sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker yanan orman alanları ile ilgili mecliste söz aldı. Şeker, yanan alanlara ağaç yerine bina dikildiğini ifade etti..

İzmit'te yeşil alanlar imara açıldı!

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı oturumunda başta Başiskele olmak üzere ilçelerdeki birçok yeşil alan imara açıldı. CHP, yeşil alanların imara açılmasına itiraz etti ancak AKP’li üyelerin çoğunluk oylarıyla teklifler meclisten geçti.

İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planı yarın askıda!

İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planı ve Plan Açıklama Raporu yarın askıya çıkarılıyor. Önceki askı sürecinde yapılan itirazları değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni planı 16 Şubat'ta onayladı...

Bartın'da çıkan yangın nedeniyle 40 dönüm alan zarar gördü!

Bartın’da dün iki noktada çıkan orman yangınında yaklaşık 40 dönümlük alan zarar gördü.Bartın Orman İşletme Müdürü Yanık: "Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için hazırlık çalışmalarımıza başladık” dedi.

İzmit'te turizm alanları yok olacak!

İzmit'te turizm alanları yok olacak. Toplantıya CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz ve bazı yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sürdürülen bütünleşik kıyı alanları çalışmaları kapsamında İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları Planı hazırladı. Onaylanan plan kültürel, doğal, ekolojik değerleri ve sulak alanları korumaya yönelik hazırlandı.

İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile sürdürülen bütünleşik kıyı alanları çalışmaları kapsamında İzmit Körfezi Bütünleşik Kıyı Alanları planı hazırlandı. İzmit Körfezinde kıyı ve deniz alanlarının sürdürülebilir kullanımı sağlayacak.

Muğla'da çıkan yangınlarda 713 hektar alan kül oldu!

Muğla'da geçen yıl ve bu yıl yanan ormanlık alanlarda kesim ve dikim çalışmalarının sürdüğü, yanan alanların tekrar ağaçlandırılacağı bildirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yanan alanları gazetecilere helikopterle havadan gösterdi.

izmit yanan alanlar Haberi

izmit yanan alanlar
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, TOKİ Arızlı Konutları yolu üstündeki Ağaköy mevkiinde akşam saatlerinde çıkan yangın alanında incelemelerde bulundu Doğan yanan alanın yeniden yeşillendirileceğini söyledi.

AĞAKÖY mevkiinde ormanın yanmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bölgede incelemelerde bulundu. Bölgedeki vatandaşlarla yangın ve sonrası hakkında görüşen Başkan Doğan şöyle konuştu, "Arızlı TOKI Konutları yakınlarında içinde üzüm bağlarının da bulunduğu 60 dönümlük bir alan yandı. Yangının çıkış sebebi bilinmiyor, ancak 5 ayrı noktadan çıktığı ifade ediliyor. Söndürme çalışmalarına itfaiye, orman ekiplerinin yanı sıra herkes katıldı. Gözbebeğimiz olan bir alan yandı.

DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUM

Bu durum karşısında derin bir üzüntü duyuyorum. Orman sadece ağaçları değil, hepimizin yüreğini yakar. Ağaç demek hayat demek.
Ağaç oksijen demek, serinlik demek, verimlilik demek. Bu üzücü...