19 / 05 / 2024

İznik bazilika

İznik bazilika

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, göl kıyısının 15 - 2 derinliğinde Amerika Arkeoloji Enstitüsü'nün (Archaeological Institute of America) tarafından '2014 Yılının En Önemli 10 Keşfi' arasında gösterildi.

Bursa İznik'teki bazilika müze oluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik’te göl kıyısının 20 metre açığında 1,5-2 metre derinlikte yer alan ve 1500 yıl önce Aziz Neophytos adına inşa edildiği belirlenen bazilikanın su altı arkeoloji müzesine dönüştürüleceğini müjdeledi.

İznik Boyalıca'da asfalt çalışmaları başladı!

Bursa’nın İznik ilçesinin Boyalıca Mahallesi’nde asfalt çalışmaları başladı. Boyalıca-İznik yolunun 12. kilometresinde eskiyen asfalt yol yenileniyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Camii'nde selçuklu motifleriyle süslendi!

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Esenboğa Havaalanı’ndaki Yıldırım Beyazıt Camisi’nin çinileri, Anikya İznik Çini tarafından tasarlandı ve geleneksel yöntemlerle tamamen elde üretildi.

Bursa İznik'te ilk Osmanlı camisi bulundu!

Bursa'nın İznik ilçesinde Orhan Gazi'nin yaptırdığı caminin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazılarda son cemaat yeri bulundu. Cami Osmanlı Devleti'nin en eski çinilerini bünyesinde bulunduruyor.

İznik Ufuk Öğrenci Yurdu mühürlendi!

Bursa'nın İznik ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir öğrenci yurdu mühürlendi.

İznik Gölü'nün etrafında yapılaşma olduğu iddiası mecliste!

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü'nün etrafında yapılaşma olduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.

Bursa İznik Roma Tiyatrosu restore edilecek!

İznik'teki 2 bin yıllık antik Roma Tiyatrosu, Bursa Büyükşehir Belediyesince yapılacak kazı ve restorasyon çalışmalarıyla özgün kimliğine kavuşacak.

Bursa İznik'e düğün salonu inşa ediliyor!

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın "İznik Belediyesi olarak yapımına başladığımız Mustafalı Düğün Salonu 330 metre kare kapalı alan üzerine yapılacak.'' dedi.

Bursa Bazilika'ya sualtı müzesi mi yapılacak?

Recep Altepe, İznik Gölü’ndeki, tarihi yaklaşık 2 bin yıla dayanan bazilikanın kalıntılarının ziyaret edilebileceği, dünyadaki en güzel sualtı müzesi uygulamasını İznik’te gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bursa İznik UNESCO yolunda!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen çalışmalar ile 2014 yılında Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık gibi değerleriyle Unesco Dünya Miras Listesi’ne dâhil olan Bursa’nın ilçesi İznik de Unesco yolunda…

İznik Yeşil Camii ibadete açıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’in önemli tarihi yapılarından biri olan 630 yıllık eserin, özgün kimliğine kavuştuğunu söyledi.

Bursa Yeşil Camii restore edildi!

Bursa İznik ilçesindeki 630 yıllık tarihi Yeşil Cami restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı. Lefke ve İstanbul kapıları arasında, Lefke Kapı'nın kuzeybatısında yer alan caminin restorasyonuna geçen yıl başlanılmıştı.

Bursa Osmanlı Evleri'nin inşaatında son durum!

Bursa İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yıldırımken işleri Müdürü İsmail Acar ile birlikte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen Osmanlı Evleri'ni ziyaret etti.

İznik bazilika Haberi

İznik bazilika

Bursa'nın İznik İlçesi'nde göl kıyısının 20 metre açığında 1.5- 2 metre derinlikte bulunan ve 1600 yıl önce Aziz Neophytos'un adına inşa edilen bazilika, Amerika Arkeoloji Enstitüsü'nün (Archaeological Institute of America) tarafından '2014 Yılının En Önemli 10 Keşfi' arasında gösterildi.


Tarihi M.Ö. 4'üncü Yüzyıl'a kadar uzanan, Bitinya, Roma, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarına ev sahipliği yapan İznik'te geçen ocak ayında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından havadan yapılan fotoğraf çekimleri sırasında, ilçe ile aynı adı taşıyan gölün 20 metre açığında 1.5-2 metre derinlikte bazilika formunda bir kilise kalıntısı ortaya çıktı.

Fotoğrafları inceleyen Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şahin'in bazilikanın bulunması ardından bunların incelendiğini, tarihi kaynakların araştırıldığını söyledi. Prof.Dr. Şahin, yapının Roma askerleri tarafından İznik Gölü kıyısında öldürülen 'Aziz Neophytos'...