20 / 05 / 2024

İznik çinisi tabak ne kadara satıldı

İznik çinisi tabak ne kadara satıldı

Şimdiye kadar satışa sunulan İznik çinileri arasında en yüksek fiyata alıcı bulan tabak, 1510'lu yıllara ait. Selvi ağacı desenleri ile mavinin iki tonunun bulunduğu çini tabağın, 300-500 bin sterlin arasında satılması bekleniyordu.

BİM coştukça coştu! Şarjlı ayna 99 TL’ye, akıllı baskül 245 TL’ye, Paşabahçe oval tabak 24,50 TL’ye düştü!

BİM’in 15 Eylül tarihli aktüel ürünler kataloğu belli oldu. Bu kapsamda, şarjlı ayna 99 TL’ye, akıllı baskül 245 TL’ye, Paşabahçe oval tabak 24,50 TL’ye düşecek. İşte 15 Eylül Cuma BİM fiyat listesi...

BİM’de yüzlerce indirim bir güne sığdı! Buzluk termos 300 TL, termo izolasyonlu çanta 135 TL,kayık tabak 27,50 TL...

BİM’in 20 Nisan 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi müşterilerin beğenisine sunulurken; buzluk termos 300 TL’ye, termo izolasyonlu çanta 135 TL’ye, kayık tabak 27,50 TL’ye düştü. İşte BİM 20 Nisan 2023 fiyat listesi...

Oprah Winfrey, 100 milyon dolarlık malikanesini Türkiye'den dekore ettiriyor!

Yıllar önceki Türkiye'yi ziyeret eden, ziyareti sırasında İznik çinisi alan Oprah Winfrey, 100 milyon dolarlık malikanesi için yine Türkiye’yi seçti.

Tekirdağ Osman Tabak Gündüz Yaşam Merkezi açıldı!

Tekirdağ Süleymanpaşa Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi Osman Tabak Yerleşkesinin açılış törenine katıldı.

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olacağının müjdesini verdi.

Eyüp Sultan Türbesi'nde 7 bin 678 adet Anikya İznik Çini bulunuyor!

1459 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen ve en önemli ziyaret mekanlarının başında gelen Eyüp Sultan Türbesi'nde, 7 bin 678 adet çini bulunuyor. Türbedeki çinileri Anikya İznik Çini tarafından üretti.

TOKİ İznik'e 165 konut inşa edecek!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, "İznik projesi, yörenin doğasına uygun 2-3 katlı şekilde tasarlandı. Konut cephelerinde ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı bulunacak" dedi.

TOKİ İznik'e Osmanlı Mimarisi'nde ev yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 3 bin yıllık tarihi kültürel eserler sebebiyle tamamı koruma altında olan İznik'te şehrin dışında Osmanla Mimarisi'nde yeni binalar inşa edecek.

TOKİ'den İznik'e mahalle konseptli 165 konut!

TOKİ İznik'te yerel mimari anlayışı ve mahalle konseptiyle projelendirdiği yerleşim alanında 165 konut inşa edecek. Projede çocuk oyun parkı, özel bahçe, yeşü alan, sosyal yaşam alanı ve ticaret merkezi bulunacak.

TOKİ İznik'e mahalle konseptli 165 konut yapacak!

TOKİ Başkanı Turan: "İznik projesi, yörenin doğasına uygun 2-3 katlı şekilde tasarlandı. Konut cephelerinde Türk mimarisine uygun ahşap korkuluklar, alaturka kiremit çatı kaplamalar bulunacak" dedi.

İznik Yeşil Cami restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’in sembol eserlerinden biri olan ve 1378 yılında Çandarlı Halil Paşa tarafından yaptırılan Yeşil Cami’yi özgün kimliğine kavuşturacak restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarını hızla sürdürüyor

İznik'te antik miras yapılar yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’te kültürel mirası ayağa kaldırmak için harekete geçti. Bakanlık desteği ile surlar rekonstrüksiyona tabi tutuldu. Osmanlı dönemi yapıları yenilendi.

Bursa’nın yeni UNESCO hedefi İznik!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Alltepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Cumalıkızık ve Sultan Külliyeleri’nin ardından İznik’i de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırmak istediklerini açıkladı.

İznik çinisi tabak ne kadara satıldı Haberi

İznik çinisi tabak ne kadara satıldı


Osmanlı dönemine ait İznik çinisi tabak, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen müzayedede, 1 milyon 426 bin 500 sterline (yaklaşık 5 milyon TL) alıcı buldu.


Christie's müzayede evinde şimdiye kadar satışa sunulan İznik çinileri arasında en yüksek fiyata alıcı bulan tabak, 1510'lu yıllara ait. Selvi ağacı desenleri ile mavinin iki tonunun bulunduğu çini tabağın, 300-500 bin sterlin arasında satılması bekleniyordu.


Çini tabağın satıldığı İslam ve Hint Eserleri Müzayedesinde ise toplam 5 milyon 111 bin 750 sterlinlik satış...