16 / 05 / 2024

iznikte bulunan insan yüzü mozaiği nerede

iznikte bulunan insan yüzü mozaiği nerede

İznik'te kanalizasyon kazısında "insan yüzü figürlü" taban mozaiği bulundu. Koruma altına alınan mozaiğin çevresi genişletilecek ve büyüklüğü ile bir eve mi yoksa mabede mi ait olduğu belirlenecek...

Afyonkarahisar'da kazıda bulunan çömleklerden birinde insan kemikleri çıktı!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde yapılan bir inşaat sırasında, TOKİ Mahallesi'nde bulunan bir arsada Roma dönemine ait olduğu düşünülen bir lahit keşfedildi. 

Avusturya’da tutuklu bulunan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz sırlarıyla birlikte ABD'ye iade edildi

Türkiye'de kara para aklama soruşturması kapsamında aranan ve Avusturya'da tutuklu bulunan SBK Holding'in sahibi iş insanı Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade edildi. Korkmaz'ın iadesini Türkiye de Avusturya'dan talep etmişti.

Kamala Harris’in evine iş insanı Muhsin Bayrak'tan rekor teklif! 

 ABD Başkanı Joe Biden’ın yardımcısı Kamala Harris başkent Washington'da bulunan evini  2 milyon dolardan satılığa çıkarmıştı. Harris'in evine en yüksek teklif iş insanı Muhsin Bayrak'tan geldi.

İnşaat temelli bir anlayıştan, insan temelli bir anlayışa doğru gidiyoruz!

Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, "İnşaat temelli bir anlayıştan, insan temelli bir anlayışa doğru gidiyoruz. Herkese dokunacak projeler hazırlıyoruz" dedi...

Rize'de yıkılma tehlikesi bulunan minareyi yan yatırdılar!

Rize’nin İkizdere ilçesinde Karzavan Yaylası’nda çelik varillerin birleştirilmesiyle oluşturulan ve kış aylarında yıkılma tehlikesi bulunan 7 metrelik minareyi yan yatırdılar.

Konkordato başvurusunda bulunan firmalar TBMM'de!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, konkordato başvurusunda bulunan firmalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ağrı'da jeotermal kaynak bulunan alana 50 yataklı hastane!

Ağrı Valiliği İl Özel İdaresince, sondaj çalışmalarında 48 derecelik sıcaklığa sahip jeotermal kaynak bulunan alana 50 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi kazandırılacak.

İmar barışında yalan beyanda bulunan yandı!

İmar barışında yanlış beyanda bulunanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek. Bakan Kurum, imar barışı başvurularının kurulacak bir komisyon tarafından inceleneceğini açıkladı.

Deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı!

Depremde yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da, son yıllarda yapılan çalışmalar sonucu zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı.

Sani Şener, Körfez Bölgesi’nin en etkili iş insanı seçildi!

TAV Grubu CEO’su Sani Şener, Construction Week dergisi tarafından hazırlanan ve Körfez Bölgesi’nin en etkili 100 iş insanının açıklandığı listede 5'nci oldu...

Mehmet Özçelik: Dönüşümün temelinde insan var!

TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, dönüşümde insanı odağa alan bir yaklaşımın benimsendiğini aktardı.

Deprem riski bulunan okul sayısı mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, deprem riski bulunan okul sayısı hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'e yönelik soru önergesi hazırladı..

Şennur Kuru, Kibar Holding'in insan kaynakları başkanı oldu!

Otomotiv, metal, gıda, enerji, gayrimenkul, ambalaj ve alüminyum gibi sektörlerde faaliyet gösteren Kibar Holding'in insan kaynaklan bölüm başkanlığı görevine Şennur Kuru atandı.

iznikte bulunan insan yüzü mozaiği nerede Haberi

iznikte bulunan insan yüzü mozaiği nerede


İznik'te kanalizasyon kazısında "insan yüzü figürlü" taban mozaiği bulundu. Koruma altına alınan mozaiğin çevresi genişletilecek ve büyüklüğü ile bir eve mi yoksa mabede mi ait olduğu belirlenecek.


İznik Gölü'nde tesadüfen fark edilen Roma dönemine ait bazilikanın ardından kanalizasyonda da mozaik bulundu.


İznik ilçesinde, kanalizasyon kazısı yapılırken Doğu Roma döneminden kaldığı tahmin edilen "insan yüzü figürlü" taban mozaiği açığa çıktı.






Beyler Mahallesi Afyon Sultan Sokağı'nda kanalizasyon kazısı yapan ekipler, iki metre derinlikte bir cisme rastladı. Bunun bir tarihi eser olduğunu fark eden görevliler, İznik Müze Müdürlüğü yetkililerin haber verdi.


Müze yetkilileri tarafından gerçekleştirilen incelemede, Doğu Roma döneminden kaldığı sanılan cismin, insan yüzü figürlü...