05 / 05 / 2024

İZSU arıtma tesisi

İZSU arıtma tesisi

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

İzsu'dan 11 yılda 3 bin 260 kilometre içme suyu şebekesi!

İZSU, son 11 yıla 11 büyük arıtma, 3 bin 260 kilometre yeni içme suyu şebekesi, 796 kilometre yeni kanalizasyon şebekesi, 283 kilometre yağmur suyu hattı ve 201 kilometre dere ıslahı sığdırdı.

Menemen Arıtma Tesisi'nin temeli atılıyor!

İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli’de ileri biyolojik arıtma yapımına başlıyor. Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacak 8 milyon liralık tesisin temel atma töreni Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

İZSU, 17 arıtma tesisi ile 4 yeni baraj yapacak!

Değirmendere, Bostanlı, Alionbaşı, Çamlı barajları, Foça, Yeni Foça ve Musabey içme suyu arıtma tesisi, Aliağa İçme Suyu Arıtma Tesisi, Bornova'ya kaynak suyu dolum tesisi, Buca kuyuları için arıtma tesisi yapılacak.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 arıtma tesisi yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menderes Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde yılda 2 bin ton arıtma çamuru güneş enerjisiyle kurutuluyor.

İzmir Küçük Menderes'e 11. arıtma tesisi yapılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Menderes Havzasını kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır Hasköy'de kuracağı arıtma tesisi için ihale hazırlıklarına başladı.

İZSU 2008-2013 yılları arasında 11 arıtma tesisi inşa etti!

İZSU tarafından 2008-2013 yılları arasında 872 bin 500 kişinin evsel atığını arıtacak kapasitede biri biyolojik, 10’u ileri biyolojik olmak üzere 11 arıtma tesisi hizmete alındı.

Denizli Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı devam ediyor!

Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmanın ardından faaliyete geçecek. Osman Zolan, "Geleceğe yatırım anlamında olağanüstü çaba sarf ediyoruz" dedi

Vali Karaloğlu Yeşil Çevre Arıtma Tesisi'nin inşaatını inceledi!

S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi'nin yönetim kurulu toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri, arıtma tesisi ile ilgili gündemdeki konuları değerlendirildi.

Gelibolu Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Gelibolu Atıksu Arıtma Tesisi ve kısmi kanalizasyon inşaatı işinde, Yazıcızade Mahallesi Sarmaşıklı Bölgesinde tamamlanan birinci etap çalışmaların ardından Hoca Hamza Mahallesi’nde sürdürülen ikinci etap çalışmasında son aşamaya gelindi.

Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı tamamlanıyor!

Serinhisar Atıksu Arıtma Tesisi, DESKİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmanın ardından faaliyete geçecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Geleceğe yatırım anlamında olağanüstü çaba sarf ediyoruz" dedi.

Amasya Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Amasya Atıksu Arıtma Tesisi projesinde test süreci başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen'Amasya Atıksu Arıtma Tesisi' projesinde son aşamaya gelindi.

Rüstem Keleş: Sakarya'da 6 yeni arıtma tesisi inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sıı ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, yeni yılla birlikte içmesuyu yatırımlarının aralıksız devam edeceğini ve şehre 6 yeni içmesuyu arıtma tesisi kazandıracaklarını ifade etti.

İSU'dan 2.7 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İSU, Gebze'ye bağlı Muallimköy'de yerleşim alanları ile YURTKUR öğrenci yurtlarının atıksulannı arıtmak için 2 milyon 760 bin TL'lik yatırımla modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediyor

İZSU arıtma tesisi Haberi

İZSU arıtma tesisi


Türkiye,  yılda kişi başına düşen 1.519 m3 su miktarı ile “su sıkıntısı çeken” ülkeler arasında. Türkiye İstatistik Kurumu, nüfusumuzun 2030’da 100 milyona ulaşacağını öngörüyor. Bir ülkenin su zengini sayılabilmesi için, kişi başına düşen yıllık su miktarı en az 8.000 m3  olması gerekirken, ülkemizde kişi başına düşen su miktarının yılda 1.120 m3 olması bekleniyor. Artan nüfusu, gelişen ekonomisi ve büyüyen kentleriyle Türkiye, “su fakiri” olma yolunda ilerliyor. 

Küresel iklim değişikliğine karşı kenti hazırlamak ve susuz bırakmamak için önemli yatırımlara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, alternatif su kaynağı yaratmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak çevreyi ve doğal yaşam alanlarını korumak amacıyla bir dizi çalışma yürütüyor. Bunlar arasında, özellikle atık suların geri kazanılarak alternatif su kaynağı yaratılması çalışmaları hız kazandı. 


Arıtma suyundan içme suyuna

İZSU...