27 / 04 / 2024

İZSU, 17 arıtma tesisi ile 4 yeni baraj yapacak!

İZSU, 17 arıtma tesisi ile 4 yeni baraj yapacak!

Değirmendere, Bostanlı, Alionbaşı, Çamlı barajları, Foça, Yeni Foça ve Musabey içme suyu arıtma tesisi, Aliağa İçme Suyu Arıtma Tesisi, Bornova'ya kaynak suyu dolum tesisi, Buca kuyuları için arıtma tesisi yapılacak.



Balçova Barajı'nın arıtma tesisi yenilenecek. Bostanlı, Değirmendere barajları için arıtma tesisi, Mordoğan paket arıtma tesisi, Çandarlı ve Karaçam göletleri için arıtma tesisi Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlanacak.

 

İzmir Kanalizasyon Master Planı yapılacak. 

Tire, Kınık, Dikili, Aliağa Yenişakran, Kiraz, Beydağ, Mordoğan, Karaburun, Selçuk Belevi, Kemalpaşa Ulucak, Foça Gerenköy, Kemalpaşa Halilbeyli, Selçuk, Ödemiş Gölcük, Bayındır Hasköy, Yeni Foça ve Türkelli'ye arıtma tesisi kurulacak. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. faz inşaatı tamamlanacak. Yüzülebilir Körfez hedefiyle karasaliaşan kıyı alanlarında tarama yapılacak. 


İZSU Genel Müdürlüğü 2015-2019 Stratejik Planı'nda 6.7 milyar liralık yeni yatırım programı gerçekleştirdi  İzmir  Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2015 -2019 yılları arasında kent genelinde yapacağı yatırımları, hazırladığı yeni stratejik planla belirledi. 3 sektöre ilişkin çok sayıda projenin yer aldığı İZSU Stratejik Planı'nda, atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırımları, su ve su şebekesi yatırımları, su kaçakları kontrol projesi, baraj, arıtma ve su teminine yönelik çalışmalar ile yeni içme suyu arıtma tesisleri önemli yer aldı. Kuraldığı göz ardı etmeyen İZSU, yatırımlarında mevcut su havzalarının korunması ve yeni su kaynaklarının bulunarak temiz ve sağlıklı su temini konusundaki çalışmalara ağırlık verdi. 

Çamlı, Değirmendere, Bostanlı, Alionbaşı barajlarının yapılması da stratejik planda yer aldı. 3 sektörde planlanan proje ve hedeflere ulaşmak için de 6 milyar 720 milyon liralık bütçe öngörüldü.


Habertürk Egeli


Geri Dön