09 / 05 / 2024

izmir arıtma sorunu

izmir arıtma sorunu

Değirmendere, Bostanlı, Alionbaşı, Çamlı barajları, Foça, Yeni Foça ve Musabey içme suyu arıtma tesisi, Aliağa İçme Suyu Arıtma Tesisi, Bornova'ya kaynak suyu dolum tesisi, Buca kuyuları için arıtma tesisi yapılacak.

İzmir Bayındır'a yeni arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek için ilçeye yeni bir arıtma tesisi daha kazandırdı.

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

İzmir'e 56 milyon TL'lik arıtma tesisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gördes Barajı’ndan gelecek suyu “içme suyuna” çevirecek Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni gezerek tamamlanan tesisteki son rötuşları inceledi.

İzmir Küçük Menderes arıtma tesisi ihalesi 19 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma kurmak için ihaleye çıkıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “temiz ve yaşanabilir bir çevre” için biri Aliağa'da olmak üzere 10 yeni arıtma yatırımına daha başlıyor. Yenişakran'a yapılacak Atık Su Arıtma Tesisigünde yaklaşık 2 bin metreküp evsel atık suyu arıtacak.

Balıkesir Havran'ın arıtma tesisi ve altyapı sorunu çözülüyor!

Havran için büyük sorun olan arıtma tesisi ve alt yapı konusunda çalışmalar BASKİ ile ortaklaşa devam ederken evlere eybek suyunun getirilmesi konusunda ise sona yaklaşıyor.

Hatay Defne Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunu gideriliyor!

Defne Belediyesi, ilçeye bağlı Turunçlu Mahallesindeki Arıtma Tesisi'nden kaynaklanan koku sorunun giderilmesi için adım attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 3 arıtma tesisi yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün Menderes Havza Atık Su Arıtma Tesisi'nde yılda 2 bin ton arıtma çamuru güneş enerjisiyle kurutuluyor.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

Antalya Serik ve Manvagat'ta atık su arıtma sorunu çözülüyor!

Serik ve Manavgat'ın atıksu arıtma sorunu 60 milyon liralık yatırımla 6 ay gibi kısa sürede çözüldü. Koku ve deniz kirliliği sorunlarını tarihe gömecek olan arıtma tesisleri törenle açıldı

İzmir'de 9 ilçeye daha arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kiraz'daki arıtma tesisinin verimli çalışmadığını belirterek, "10 ilçede nasıl arıtma yaptıysak yeni bağlanan 9 ilçede de öyle yapacağız. Bunun için her türlü olanağımızı kullanacağız" dedi.

İzmir Küçük Menderes'e 11. arıtma tesisi yapılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Küçük Menderes Havzasını kirlilikten kurtarmak için başlattığı arıtma seferberliği sürüyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Bayındır Hasköy'de kuracağı arıtma tesisi için ihale hazırlıklarına başladı.

izmir arıtma sorunu Haberi

izmir arıtma sorunu

Balçova Barajı'nın arıtma tesisi yenilenecek. Bostanlı, Değirmendere barajları için arıtma tesisi, Mordoğan paket arıtma tesisi, Çandarlı ve Karaçam göletleri için arıtma tesisi Kavaklıdere İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlanacak.

İzmir Kanalizasyon Master Planı yapılacak. 

Tire, Kınık, Dikili, Aliağa Yenişakran, Kiraz, Beydağ, Mordoğan, Karaburun, Selçuk Belevi, Kemalpaşa Ulucak, Foça Gerenköy, Kemalpaşa Halilbeyli, Selçuk, Ödemiş Gölcük, Bayındır Hasköy, Yeni Foça ve Türkelli'ye arıtma tesisi kurulacak. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. faz inşaatı tamamlanacak. Yüzülebilir Körfez hedefiyle karasaliaşan kıyı alanlarında tarama yapılacak. 


İZSU Genel Müdürlüğü 2015-2019 Stratejik Planı'nda 6.7 milyar liralık yeni yatırım programı gerçekleştirdi İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2015 -2019 yılları arasında kent genelinde yapacağı yatırımları, hazırladığı yeni stratejik planla belirledi. 3 sektöre ilişkin çok sayıda projenin yer aldığı İZSU Stratejik Planı'nda,...