06 / 05 / 2024

japon hitachi

japon hitachi

Raylı sistemlerde ilk akla gelen markalardan Japon Hitachi' nin Avrupa CEO' su Klaus Dieter Rennert, Marmaray' a geç kaldıklarını belirterek, "Yer almamaktan ötürü çok üzgünüz" dedi....

Hitachi, Havaray Projesi için gün sayıyor!

Marmaray'ı kaçırdığına pişman olan Japon Hitachi, Havaray için gün sayıyor. Türkiye Genel Müdürü Akgün, "İddialıyız. Yerli ortak için görüşüyoruz" dedi

Türk-Japon Bilim Üniversitesi'nin inşa edilmesi kesinleşti!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulması netleşti. Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi'nin yakınında inşa edilecek" dedi.

Kapadokya'ya gelen Japon turist sayısı düşüyor!

TÜRKİYE’ye gelen Japon turist sayısı düşüyor. En büyük kayıp ise Kapadokya’da yaşanıyor. Bölgeye gelen Japon sayısında geçen yıla göre yüzde 30 düşüş var. Sektör temsilcileri, bunda IŞİD korkusunun etkili olduğuna işaret ediyor.

İzmit Körfez Köprüsü'nde çalışan Japon mühendis ölü bulundu!

Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatında çalıştığı belirtilen Japon mühendis, Yalova'da mezarlıkta ölü bulundu. Olay yerine gelen ekipler, cesedin Japon mühendis Ryoichi Kishi'ye ait olduğunu belirledi.

İzmit Körfez Köprüsü'nün Japon mühendisi intihar etti!

İZMİT Körfez geçişi asma köprüsünde cumartesi günü ’Catwalk’ olarak bilinen halatın kopmasından kendisini sorumlu tutan Japon mühendis 51 yaşındaki Kishi Ryoichi bilek ve boğazını keserek intihar etti.

Japon deprem uzmanları, Eskişehir'de araştırma yapıyor!

Japon deprem uzmanları, kentteki Anadolu Üniversitesi'ne ait 7 deprem veri istasyonunda incelemelerde bulundu. Elde edilen verilerin felaketleri önlemede kullanılabileceği belirtildi.

1983 yılında Haliç eski canlılığına Türk-Japon işbirliği ile kavuşacakmış!

1983 yılında İstanbul'a gelen Japon Dışişleri Bakanı Shintaro Abe, ''Haliç'i temizler, metro, tüpyol ve Boğaziçi'ne köprü yaparız'' demiş. Bakan Abe, japon teknolojisi ile yatırımların sürüncemede kalmadan bitirilebileceğini belirtmiş.

Ege-Tav'ın yüzde 60 hissesini Japon firma aldı!

Japon gıda devi Nippon Ham, Türkiye'ye hızlı girdi. Japon şirketi, Bandırma ve İzmir'de tesisi bulunan beyaz et ve yem üreticisi Ege-Tav'ın yüzde 60 hissesini 72 milyon dolara satın aldı..

Japon NH Foods Ege-Tav'ın yüzde 60'ını aldı!

Japon NH Foods Ege-Tav'ın yüzde 60'ını aldı. Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden Japon NH Foods Ltd., Türkiye’nin önde gelen tavukçuluk şirketi Ege-Tav’ın yüzde 60 ile çoğunluk hissesini aldı.

Çanakkale Boğazı Köprüsü Türk-Japon işbirliği ile yapılacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Çanakkale Boğazı Köprüsü, dünyanın en uzun asma köprüsü olan Japon köprüsünü de geçen bir proje olacak. İnşallah bunu da Türk-Japon işbirliği ile yapacağız" dedi.

Vestel, Japon dev için üretim yapacak!

Vestel, Japon dev için üretim yapacak. Vestel Japon Sharp markası lisansı altında beyaz eşya ürünlerinin geliştirilmesi, üretimi ve Avrupa’da satış ile pazarlamasını kapsayan işbirliği anlaşması imzaladı.

Vestel, Japon elektronik devi Sharp'ın Avrupa'daki üretim ve satış hakkını satın aldı!

Vestel, Japon elektronik devi Sharp ' ın Avrupa'daki üretim ve satış hakkını satın aldı. Şirket, 5 yıllık anlaşmayla Avrupa ' daki pazar payını artırmayı hedefliyor...

Japon devi Kyocera Unimerco İstanbul'da merkez kurdu!

Finanstan taşımacılığa, otomotivden enerjiye hemen her alanda yatırım için Türkiye'yi tercih eden Japon şirketlere bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da bir merkez kuran Kyocera Unimerco , Avrupa'ya buradan ulaşacak...

japon hitachi Haberi

japon hitachi


Japon Hitachi'nin Avrupa CEO'su Klaus Dieter Rennert, "Türkiye'ye gelme kararında geç kaldık. Birçok dev projede yer alamadık" özeleştirisinde bulundu.  Sabah'ın haberine göre Japonya merkezli grubun 2.5 yıl önce aldığı küreselleşme kararının ardından Türkiye'yi hedef ülkelerden biri olarak belirlediğini söyleyen Rennert, "Bu nedenle Marmaray gibi iyi olduğumuz bir alandaki projede yer alamadık. Marmaray'ı çok kıskandım. Türkiye için dev bir adım. Geç kalmayı, kaybetmeyi sevmem. İşin içinde olmamaktan hiç hoşlanmam ama bu sefer böyle oldu" diye konuştu.


"Bundan sonra mutlaka olacağız"


Hitachi'nin nükleer santral yapımında dünya çapında yatırımları olduğunu vurgulayan Rennert, Türkiye'nin bu alandaki sürecini de yakından takip ettiklerini belirtti. Rennert, Sinop ve Mersin'deki santral ihalelerine geç kaldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "İngiltere'deki yatırımımız için 1 milyar eurodan fazla yatırım yaptık. Türkiye'deki iki...